Mládí vpřed! Dorostenci zařídili kouči 250. bod

Závěrečný zápas sezóny, poslední utkání trenéra Martina Špičky na lavičce. O emoce bylo v divizním duelu 30. kola v Polance postaráno. Nakonec ovšem ne zrovna záživný souboj dospěl do nečekaného rozuzlení. Dorostenec Martin Hanusek vychytal nulu a o jediný gól se postarali jeho náctiletí parťáci – centr Viktora Kubinského uklidil do sítě po pár vteřinách pobytu na trávníku Patrik Brak.

Výčet chybějících borců Bosporu nebral ve středeční předehrávce konce. Scházeli brankáři Jakub Kodeš i Daniel Chvěja, obránci Jan Kodeš s Ondřejem Kubíkem, záložníci Petr Bloksch a Martin Noga, a samozřejmě útočník Jonasz Piekoś. Na lavičce zůstali jen dva dorostenci a asistent trenéra Patrik Poštulka, který si nakonec v nastaveném čase po šesti letech připsal i divizní start…

První náznak šance měl na svědomí Adam Karčmář, s jeho technickou střelou si však gólman Fabisz poradil. O chvíli později hlavičkoval po rohu těsně vedle domácí Podešva, ovšem nejhezčí moment první půle přišel ve 24. minutě, kdy zpoza šestnáctky napřáhl polanecký Musila a mladičký Martin Hanusek v bráně Bosporu předvedl klíčový zákrok, kdy balón robinzonádou vyškrábnul na roh.

Ani ve druhém poločase se neservírovalo zrovna michelinské fotbalové menu. Po rychlé kombinaci pálil nad břevno Samuel Fulier, podobně se (ne)vedlo po průniku Vojtěcha Malysze i zakončujícími Martinu Gažimu. Na druhé straně si nejprve Hanusek snadno poradil s pokusem Badoška, stejný hráč pak v dalším náznaku gólové příležitosti střílel bez přípravy, ale zároveň mimo tři tyče.

V 73. minutě to přišlo. Spolupráci dvou střídajících dorostenců rozjel po pravé straně Viktor Kubinski, svůj průnik zakončil přesným přízemním centrem pod sebe a mladíček Patrik Brak po minutě na hřišti zamířil do poloodkryté branky, aby pak začal slavit svůj první divizní gól – 0:1! Polanka se pak pustila víc do ofenzivy, ovšem pevný bohumínský blok v čele s jistým gólmanem odolával bez problémů.

Pět minut před koncem mohla přijít pojistka tříbodového zisku, jenže Martin Sporysz po odraženém míči vystřelil příliš vysoko. Stejný hráč se dostal do úniku i v nastavení, bohužel ani střela na zadní tyč nenašla cíl. Bospor se ale mohl radovat z celkové 4. příčky, trenér Martin Špička odkoučoval i poslední 141. utkání na bohumínské lavičce a zaokrouhlil počet získaných bodů na rovných 250! Díky, Marťas!

„Nebyl to kdovíjak pohledný zápas, ostatně jsme se vyrovnávali s řadou absencí. Ovšem vyšel nám plán ve druhém poločase oživit hru střídáními, kde jsme chtěli dostat do hry víc pohybu, a povedlo se to. Všem moc děkuji, bylo, a je, to pro mě hrozně emotivní. Děkuji klukům i Bosporu za všechno, co jsem tady prožil, Bohumín navždycky zůstane v mém srdci,“ řekl kouč Martin Špička.

FK SK Polanka – FK Bospor Bohumín 0:1 (0:0), branka: 73. Brak. Sestava Bosporu: Hanusek – Blejchař, Václavíček, Sporysz – Ferenc, Mooc, Karčmář, Fulier (72. Brak), Malysz (62. Kubinski) – Hanus (90. P. Poštulka), Gaži.

Comments are closed.