Valmez vyřídil parádním hattrickem Hanus

Koncem dubna oslavil své 42. narozeniny, jenže na hřišti mu to pořád kope jako zamlada! O kom je řeč? Samozřejmě o nejzkušenějším hráči Bosporu Františku Hanusovi, který v domácím duelu proti Valašskému Meziříčí doslova znemožnil soupeře hattrickem, kdy jedna branka byla hezčí než druhá. Bospor se tím udržel na třetí příčce tabulky.

Duel s nepříjemnými Valachy se přitom zprvu nevyvíjel pro domácí celek zrovna dobře. Hosté začali nesmírně aktivně a hned ve 14. minutě se poprvé prosadili, když je do vedení poslal Smilek – 0:1. To jakoby nakoplo konečně i Bohumíňáky, kteří srovnali dění na hřišti, jenže na velké brankové šance se čekalo marně. Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe.

Ve 30. minutě našel Martin Sporysz přesným pasem na levé straně útoku trochu ukrytého Františka Hanuse, který vyhodnotil situaci a zpoza šestnáctky i poměrně těžkého úhlu čítankově přeloboval vyběhnutého brankáře Valachů Dragona – 1:1! Kdo by v tu chvíli pomyslel na to, jaké své parádní gólové představení si pro 350 diváků ještě bohumínský tvůrce přichystal…

Ani po přestávce se dění na hřišti moc nelišilo od prvního dějství. Šancí nebylo moc, přestože zápas byl poměrně svižný a rychlý. Hosté potvrdili, že patří k nevyzpytatelným soupeřům, naštěstí Bospor se mohl spolehnout na dobře organizovanou defenzivu, která pracovala podle představ. O slovo se tak přihlásil v 55. minutě znovu Hanus, který si za hranicí vápna zpracoval přiklepnutí Jana Ference, aby se svou neomylnou pravačku trefil přesně ke vzdálenější tyči – 2:1!

To znovu vybudilo k větší aktivitě soupeře z Valašského Meziříčí. Brankář Jakub Kodeš si poměrně v klidu poradil s několika pokusy z větší vzdálenosti, ale fungující obrana Bosporu nepouštěla hosty do šancí ani po nebezpečných standardních situacích. Sedm minut před koncem pak vše rozlousknul opět Hanus, který využil Sporyszova předskočení a následné precizní přihrávky, přehodil vybíhajícího Dragona a stanovil konečný výsledek zajímavého zápasu – 3:1!

„Velká pochvala za to, jak kluci zápas s nepříjemným soupeřem zvládli. Šancí nebylo tolik, ale tentokrát to vzal na sebe nejzkušenější hráč týmu a góly to byly jako z velké fotbalové čítanky. Opravdu klobouk dolů před tím, jak Franta Hanus situace vyřešil. Těší mě, že jsme bylo znovu doma úspěšní, chceme závěr sezóny zvládnout co nejdůstojněji,“ řekl kouč Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – TJ Valašské Meziříčí 3:1 (1:1), branky: 30., 55. a 83. Hanus – 14. Smilek. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Karčmář – Sporysz, Mooc (86. Kubinski), Noga (62. Fulier), Bloksch – Hanus (86. Blejchař) – Ferenc (80. Malysz).

Comments are closed.