Vítěz naděloval a podtrhl hořký konec sezóny

Konec sezóny mužům Bosporu pořádně zhořknul. S ročníkem 2022/23 se rozloučili porážkou 2:4 na půdě karvinského béčka, které na stadionu Kovony oslavilo postup do MSFL. Svěřenci Martina Špičky inkasovali už v úvodní minutě a pak ještě dvakrát do půle, po změně stran duel sice zdramatizovali, ale čtvrtý gól znamenal definitivní rozuzlení.

Pokud chtěli Bohumíňáci domácímu týmu trochu pokazit zasloužené oslavy triumfu v divizi F, který si Karvinští zajistili už před týdnem jasnou výhrou v Novém Jičíně, tak se to nepovedlo. Hned na samém začátku domácí zahrávali rohový kop, brankáři Jakubu Kodešovi při stahování centru vypadnul balón nešťastně z rukavic a pohotový Jurga celkem bez problémů otevřel skóre – 1:0.

Karvinští získali půdu po nohama, byli lepší a ve 23. minutě přidali druhou branku. K velkému sólu se odhodlal Goj, který přešel přes tři protihráče, Jurga po jeho přihrávce prostrčil míč na střed Brzóskovi, jenž sám před bohumínskou brankou nezaváhal – 2:0. Autor gólu pak o šest minut později přihrávkou pod sebe našel ve vápně Fukalu, který si posunul míč a přesně zacílil – 3:0.

Už to vypadalo jako pohroma, kterou mohl po centru Jana Kodeše zmírnit Ondřej Václavíček, bohužel jeho hlavička skončila v rukavicích brankáře Kuděly. Bospor se dočkal až po standardní situaci hned v úvodu druhé půle. Přetažený roh Františka Hanuse našel Jana Kodeše, který vrátil míč do skrumáže, a Václavíčkovu hlavičku ještě usměrnil do sítě Roman Košťál – 3:1!

Vypadalo to, že by se Bohumíňáci mohli ještě nadechnout k obratu. Zvlášť když o sedm minut později nákop Václavíčka hlavou Milan Halaška prodloužil k Janu Klejnotovi, který si vyměnil balón s Hanusem a do prázdné brány snížil na rozdíl gólu – 3:2! Jenže za dalších pět minut dostal Brzóska fůru času na centr z kraje, našel úplně volného Trčka a na jeho hlavičku byl gólman Bosporu krátký – 4:2.

MFK Karviná B – FK Bospor Bohumín 4:2 (3:0), branky: 1. Jurga, 23. Brzóska, 29. Fukala, 60. Trčka – 48. Košťál, 55. Klejnot. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Neumann, Václavíček, Košťál, Jan Kodeš – Palej – Sporysz, Bloksch, Hanus, Klejnot (76. Príbela) – Halaška.

Foto: www.mfkkarvina.cz

Comments are closed.