Bohumínskou spanilou jízdu uťal nečekaně Krnov

Každá série jednou končí, ale může znamenat i nový začátek… Po sedmi duelech bez prohry Bospor nezvládl domácí duel s Krnovem, když o výsledku rozhodla jediná trefa z úvodu, bohužel při ní Roman Košťál poslal balón do vlastní sítě. Bohumíňáci potvrdili, že zatímco bohatým v sezóně berou, tak chudým rozdávají. Bohužel sedmibodová ztráta na vedoucí Karvinou B už je příliš…

Krnovští sice patří spíše do dolní poloviny tabulky, začátek je ovšem zastihl v lepším rozpoložení. Igbinoba po rohu přestřelil, jenže pak přišel nákop za Swiecha obranu, Mráz přeloboval vybíhajícího Jakuba Kodeše, a ještě se zdálo, že míč dostane do bezpečí Roman Košťál. Bohumínský kapitán na čáře při snaze o odkop bohužel podklouzl a kalamita byla na světě – 0:1.

Domácí sahali po vyrovnání po centru ze strany, Martin Noga ani Petr Bloksch bohužel k balónu včas nedoklouzali. Ve 29. minutě měl po centru Františka Hanuse vyrovnání na hlavě Milan Halaška, jenže minul. Hosté hrozili ojediněle, ale o to zásadněji. Tilkeridis se otočil kolem obránce a trefil tyč. Rána Hanuse pak šla nad, Halaška trefil bránu, naneštěstí směřoval míč do míst, kde stál Řeháček.

Pozornost Jakuba Kodeše z trestného kopu před přestávkou prověřil Váňa, nad prolétla také dělovka Mráze. Po změně stran Bospor měl opticky víc ze hry, jenže Halaška střílel po zemi mimo tyče, Hanus nepropasíroval balón přes obránce a se zbytkem náznaků si poradila krnovská obrana. V 61. minutě schoval svou ránu zpoza šestnáctky aktivní Mráz, domácí brankář zasáhl na poslední chvíli.

Ještě dvakrát se Bospor přiblížil vyrovnání. Hanus čtvrt hodiny před koncem ideálně uvolnil Halašku, který pálil z osmi kroků tvrdě, jenže trefil ruku padajícího brankáře Řeháčka. Gólman Krnova si potom poradil i s hlavičkou Jana Kodeše. Devět minut před koncem přidal po standardce druhý gól hostů střídající Messias, míč ovšem při centru opustil hřiště, a tak branka neplatila.

„Velké zklamání. Prospali jsme úvod, byli jsme za to potrestáni a už jsme se nedokázali zvednout. Chyběla nám kvalita v zakončení. Vyhrát jsme si prostě nezasloužili, a to se kouše těžko. Spláchli jsme to, co jsme si perně v minulých zápasech vybojovali,“ řekl kouč Bosporu Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – FK Krnov 0:1 (0:1), branky: 6. vlastní Košťál. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Václavíček, Košťál, Malysz (46. Sporysz) – Neumann, Klejnot (46. Palej), Strojek, Hanus, Noga (68. Jan Kodeš) – Halaška (80. Príbela), Bloksch (68. Hutyra).

Comments are closed.