Drama v Bílovci mělo naštěstí tříbodový konec

Bospor v šestém zápase v řadě nepoznal přemožitele a z Bílovce si přivezl cennou výhru 3:2. Hostům vyšly nástupy, ve druhé půli už dokonce Bohumíňáci vedli o dvě branky, ale nakonec jim k vítězství musela pomoci až Jakubem Kodešem chycená penalta v nastaveném čase. Nicméně body se počítají, svěřenci Martina Špičky čtyři kola před koncem ztrácejí na první Karvinou B stále jenom čtyři body.

Lépe snad ani Bospor začít nemohl. František Hanus si vynutil faul zhruba 23 metrů od domácí branky a z následného trestného kopu ve 4. minutě parádně otevřel skóre – 0:1! O chvíli později se nadechl k sólu Jan Klejnot a jeho projektil jenom těsně minul šibenici domácí branky.

Jenže houstnoucí déšť jakoby vzal hostům další útočné choutky a Bílovečtí po deseti minutách získali na trávníku převahu. Ránu Jelena ještě v poslední chvíli zablokoval Roman Košťál, ale ve 26. minutě si balón od kraje navedl na hranici šestnáctky stoper Dresler a trefil přesně k tyči – 1:1.

Ve 39. minutě se skóre mohlo otáčet. Míč směřující za obranu se odrazil od zad Ondřeje Václavíčka do břevna, pak už jej hostující stoper odpravil do bezpečí. V závěru prvního poločasu se konečně zase probral i Bospor, jenže spolupráci Martina Nogy s Vojtěchem Malyszem vyřešil gólman Padušák, který si poradil i s pohotovou ránou Milana Halašky.

Nástup do druhého dějství měli Bohumíňáci fenomenální. Na centr z kraje ještě Petr Bloksch hlavou nedosáhl, jenže pak Ondřej Strojek našel ve vápně Klejnota a po jeho sklepnutí Hanus pálil podruhé v zápase a popáté v sezóně přesně, s pomocí vzdálenější tyče balón zapadl do sítě – 1:2!

Po hodině hry Jakub Kodeš vyřešil střelu Dostála v pádu a platilo klišé „nedáš – dostaneš“. Na levé straně vyhrál tvrdý a klíčový souboj s obráncem Noga, periferně viděl nabíhajícího Hanuse, který ještě akci vyšperkoval přistrčením na Marka Neumanna. Jeho střílený centr tak v 61. minutě před Halaškou srazil do vlastní sítě nešťastný Heiník – 1:3!

Bospor pak nevyužil několik slibně se rozvíjejících brejků a málem za to pykal. V 76. minutě Heiník po rohu hlavičkoval křížně od vzdálenější tyče, a přestože Hanus míč vykopával z brány, bylo už pozdě a balón zřejmě o vlásek přešel brankovou čáru – 2:3.

V nastavení se navíc míč po ostrém centru odrazil od Neumannovy nohy do země a následně zasáhl ruku bohumínského obránce, takže se pískala penalta. Naštěstí exekutor Koschatzký si vybral pravou stranu, kam se vrhnul i Jakub Kodeš, a bylo vymalováno…

„Výborně jsme začali oba poločasy. V prvním jsme pak trochu polevili a soupeř nás za to trestal vyrovnáním, ve druhém jsme mohli a měli vedení potvrdit ještě dotažením některého ze slibných protiútoků. Nakonec jsme i díky chycené penaltě ale zápas, kdy jsme nebyli kompletní a i někteří kluci hráli se sebezapřením, zvládli, vítězství v Bílovci je cenné,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FC Bílovec – FK Bospor Bohumín 2:3 (1:1), branky: 26. Dresler, 76. Heiník – 4. a 47. Hanus, 61. vlastní Heiník. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Neumann, Václavíček, Košťál – Malysz, Strojek, Hanus (87. Jan Kodeš), Noga (79. Palej) – Klejnot, Halaška (79. Príbela), Bloksch (90. Stošek).

Comments are closed.