Místo výhry byla pod Radhoštěm zlatá i plichta

Podle zlepšených výkonů poslední doby a koneckonců i postavení v tabulce měli muži Bosporu usilovat pod Radhoštěm o vítězství, ale vzhledem k vývoji nesmlouvavého zápasu nakonec byli rádi i za konečnou plichtu. Vedení Frenštátu znegovala trefa Milana Halašky až v době, kdy Bohumíňáci už bojovali v početním oslabení, přesto hosté tak nakonec i popáté za sebou bodovali.

Jako obvykle se na Lašsku hrálo na měkkém terénu, takže se tradičně na ploše minimálních rozměrů odbýval hlavně soubojový duel. A to, pravda, svěřencům Martina Špičky obvykle „moc nechutná“. Přesto se do první šance po centru Jana Klejnota probíjel Halaška, domácí obrana však zasáhla včas. Nebezpečnou Vachníkovu střelu na opačné straně pak zase zastavila hradba těl v malém vápně.

Ve 25. minutě už to vypadalo na gól, jenže po centru Marka Neumanna a hlavičce Halašky předvedl na brankové čáře výtečný zákrok gólman Málek. Pak už do pauzy hrozili jen domácí. Pyclík se dostal za obranu Bosporu, ale nevystřelil, po jeho zpětném centru vysoko přestřelil Bzirský. Trestný kop stejného hráče pak nikdo netečoval a míč prošel těsně vedle tyče brány Jakuba Kodeše.

Gólman Bohumína se vyznamenal ve 36. minutě, kdy se proti němu objevil osamocený Pyclík, ale smála se hostující opora. V samotném závěru prvního poločasu se s k velkému sólo odhodlal také frenštátský Cacek, prudkou ránu na první tyč stačil tygřím skokem zneškodnit Jakub Kodeš. Bospor stejně jako před týdnem nepředvedl dobrý první poločas, hosté rychle ztráceli míč a nebyli přesní.

A podobně jako v domácím vítězném duelu s Novým Jičínem přišlo po obrátce rapidní zlepšení. Okamžitě po pauze to zkusil František Hanus, ráně levačkou ale scházela razance i směr. Bohumínští se tlačili dopředu a trochu otevírali obranu. Do úniku se tak hnal Bartoš, ovšem scházela mu vyšší rychlost, takže ani nezakončil. V 59. minutě po Klejnotově centru nezvládl přesně vypálit Halaška.

Přibývalo nebezpečných standardních situací před brankou Frenštátu, Bospor nedotáhl pár slibně se rozvíjejících akcí. Když už to vypadalo, že gól přímo visí ve vzduchu, tak branka skutečně padla, ale na opačné straně. V 69. minutě utekl si Bzirský vyměnil míč s Bartošem a zakončil přesně – 1:0. A aby toho nebylo málo, o pět minut později po druhé žluté kartě musel pod sprchy Dominik Palej.

Bospor se přesto dočkal. Rychlou akci po pravé straně začal Klejnot, po jeho uličce patičkou postrčil Vojtěch Malysz balón Neumannovi a jeho centr uklidil Halaška k první tyči – 1:1! Závěr byl hektický. Střídající Martin Noga na centr nedosáhl, a tak blíže vítězství byl Frenštát. V 83. minutě po trestném kopu první střelu vyrazil Jakub Kodeš, druhý pokus s tečí skončil na tyči a až Holec vysoko přestřelil.

„Tohle nebyl náš nejpovedenější výkon. Na menším frenštátském hřišti je to vždycky o soubojích a sbírání odražených míčů, a v prvním poločase jsme v tom byli horší. Po pauze se naše hra zlepšila, ale ve chvílích, kdy se utkání lámalo, jsme několik možností nedotáhli, soupeř dal gól a ještě jsme šli do deseti. Naštěstí jsme srovnali, je to asi zlatý bod,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

SK Beskyd Frenštát – FK Bospor Bohumín 1:1 (0:0), branky: 69. Bzirský – 80. Halaška, ČK: Palej (B.). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Neumann, Václavíček, Košťál, Sporysz – Palej, Strojek (78. Noga) – Klejnot, Hanus (78. Hutyra), Bloksch (60. Malysz) – Halaška (84. Kubík).

Comments are closed.