Místo reparátu přišla pohroma rovněž doma

Muži Bosporu toužili doma odčinit tříbrankovou porážku z jarní premiéry v Polance, jenže místo toho přišla další blamáž. V duelu s Hlubinou sice stačili ještě reagovat na vedoucí gól hostů, když penaltu proměnil Milan Halaška, jenže pak soupeř třikrát potrestal bohorovnost domácí defenzívy a střetnutí skončilo pro v útoku neškodný bohumínský tým pohromou.

Kvůli zdravotním problémům Bospor postrádal Jakuba Padýcha, Romana Košťála, Ondřeje Strojka a Martina Sporysze a s jejich absencí se vyrovnával obtížněji, než se čekalo. V 9. minutě zahrozil poprvé hostující Frébort, brankář Jakub Kodeš si nadvakrát s jeho ránou poradil. Střelou z hranice šestnáctky odpověděl František Hanus, míč ale plachtil vysoko nad břevnem.

Ve 26. minutě už nebezpečnější a důraznější hosté získali vedení. Chlopek si pohrál s bohumínskou obranou a předložil gól jako na podnosu Kalayovi – 0:1. Srovnat mohl o chvíli později Jan Stošek, ale po závaru se neorientoval úplně ideálně a pálil hodně mimo. Z protiakce po centru Kalaye ani patou neusměrnil míč mezi tři tyče Hrušovský. Minul i křížnou ránou nováček Marek Neumann.

Hlubina byla v první půli agresivnější a hlavně pohyblivější, bohužel stejný obrázek byl k vidění i po změně stran. V 57. minutě přesto Neumann chytře vysunul Petra Bloksche, obrana hostů jej zastavila jen za cenu faulu a z nařízené penalty se nemýlil Milan Halaška – 1:1! Chvíli to vypadalo, že Bospor poté konečně uchopí otěže zápasu, ale bohužel opak byl pravdou.

V 65. minutě rychlý výpad po pravé straně skončil u Chlopka, který měl poměrně snadnou práci a vrátil Hlubině po zásluze vedení – 1:2. O tři minuty později Bospor znovu chyboval v rozehrávce a zblízka se postaral o třetí gól Hrušovský – 1:3. Bohumínské K. O. v 75. minutě dokonal Foniok, jenž zakončil akci střídajících hráčů s Badalyanem – 1:4. A nad domácím stadionem se začala stahovat šedá mračna…

„Obrovité zklamání. Myslel jsem si, že po Polance na tom nemůžeme být hůř, a jsme… V podstatě jsme neměli za dva zápasy šanci a dostali k tomu sedm gólů. Trápíme se, a teď potřebujeme pomoc našich zkušených, kterých máme dost. Zatím se na jaře hledáme, čeká nás Havířov, který zatím bral šest bodů. Je to na nás, abychom zabrali,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – TJ Unie Hlubina 1:4 (0:1), branky: 58. z pen. Halaška – 26. Kalay, 65. Chlopek, 68. Hrušovský, 75. Foniok. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík (60. Malysz), Václavíček, Jan Kodeš (67. Noga), Stošek – Neumann, Palej (80. Ferenc), Hanus (67. Hutyra), Klejnot – Bloksch, Halaška (80. Príbela).

Comments are closed.