Kruté jarní vystřízlivění. V Polance 0:3

Ufff. Kromě příjemného jarního počasí lze těžko hledat v zahajovacím zápase druhé poloviny sezóny v Polance nějaká bohumínská pozitiva. Bezkrevný výkon, minimum šancí a několik chyb, které soupeř třikrát potrestal, vyústily v zaslouženou krutou porážku. O výsledku rozhodl gól do šatny, jenž Bospor inkasoval těsně před půlí, a z toho úderu už se hosté nevzpamatovali.

Favorit se musel obejít bez Jakuba Padýcha a Romana Košťála. Dvacet minut to byla z obou stran tak trochu holomajzna, plná faulů a nepřesností. Jako první hrozil hlavou domácí Kuča po centru Musily, naštěstí mířil nad, brankář Jakub Kodeš si poradil i s Kučovou utěšenou ránou z dvaceti metrů.

Ve 33. minutě přišel asi jeden z klíčových momentů utkání. Milan Halaška se řítil zleva úplně sám na bývalého spoluhráče Švrčinu v brance Polanky, jenže místo zakončení volil ještě přihrávku doprava na Jana Klejnota. Bohumínské úmysly bohužel přečetla domácí obrana a odvrátila balón do bezpečí…

O chvíli později ještě Halaška pálil po závaru pohotově, jenže cestě míče do sítě zabránil dvojblok polaneckých zadáků. A přišla trpká odveta. Ve 44. minutě domácí rozehráli trestný kop z hloubi pole, Hluchý vlétl ostře do souboje kapitánů s Ondřejem Václavíčkem, jemuž se balón jen tak svezl po hlavě a zaplul přesně k zadní tyči branky Bosporu – 1:0.

Místo toho, aby se něco po pauze změnilo, přišla další rána. Kuča parádní křížnou střelou orazítkoval tyč, jenže odražený balón vrátil do prázdné brány E. Hon. 49. minuta – 2:0. Bohumíňáci vypadli z role, nedařily se jim ani standardky a snad jen dvě spolupráce Klejnota s Halaškou volaly po snížení, jenže v 62. a ani pak v 76. minutě se forvard Bosporu k zakončení nedostal.

Tři minuty před koncem navíc Polanka, dlouho vycházející z hlubokého bloku, rychle zaútočila po pravé straně a centr našel přesně volného Musilu – 3:0. V nastaveném čase ještě brankář Jakub Kodeš řešil tvrdý a nepříjemný projektil z kopačky střídajícího Jaroše, skóre se však už neměnilo.

„Tak tohle bylo kruté vystřízlivění, start jsme si představovali úplně jinak. Výsledek asi ovlivnila naše neproměněná obrovská šance a gól, který jsme inkasovali do šatny. V kabině jsme se bavili, že zkusíme něco změnit, ale přišla hned druhá branka a pak už se jen dohrávalo. V našem výkonu chyběly emoce, máme doma co napravovat,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK SK Polanka – FK Bospor Bohumín 3:0 (1:0), branky: 44. vlastní Václavíček, 49. E. Hon, 87. Musila. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš (80. Ferenc) – Klejnot, Palej, Bloksch, Hanus (80. Príbela), Sporysz (72. Malysz) – Hutyra (63. Strojek), Halaška.

Comments are closed.