Bitvy o Bohumín: porážka na ledě, výhra v hale

Muži Bosporu v rámci pokračující přípravy změřili síly ve dvou sportech s fotbalisty Slovanu Záblatí. Nejdříve se utkali na ledě v hokejovém zápase, v tomto týdnu pak došlo na florbalový souboj v hale. Chladnější klima víc svědčilo mužstvu z nejvýše položené bohumínské městské části, kdy slovanisté slavili vítězství 10:5, Bospor pak vrátil soupeři prohru v bitvě s děrovaným míčkem (5:4).

Záblatší se mohli v úvodním duelu opřít o významnou posilu – za Slovan nastoupila totiž i hokejová opora polského GKS Tychy Ondrej Šedivý. Ano, Ondra kdysi v postupové sezóně dokonce i skóroval v krajském přeboru v dresu Bosporu, ovšem teď už je registrován v Záblatí. Jeho přínos byl značný, hattrick Petra Bloksche a trefy kouče Martina Špičky a Františka Hanuse prohru neodvrátily.

Také ve sportovní hale Bospor to dlouho vypadalo, že vítězství poputuje do Záblatí. Slovan ještě po dvou třetinách vedl 3:1, ale „domácí“ celek pak čtyřmi trefami otočil skóre, a soupeř už zvládl jen 8 vteřin před koncem snížit na konečné skóre 4:5. „Myslím si, že obě tyto akce splnily účel, zápasy měly náboj a je fajn, že se můžeme takhle sejít,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

Comments are closed.