Remíza v derby odměnou za vůli a morálku

Neuvěřitelnou vůli a morálku ukázal Bospor v podzimním loučení s Karvinou B. V souboji týmů z čela tabulky svěřenci trenéra Martina Špičky dokázali vymazat dvougólový náskok soupeře, a přestože pak rezerva druholigového celku znovu utekla ve skóre, v samém závěru po standardní situaci vydolovali Bohumíňáci po zásluze remízu. Podzim zakončili na 4. místě divize F, na Opavu B ztrácejí tři body.

Od začátku bylo jasné, že za krásného podzimního počasí se bude hrát pohledný, ofenzivní fotbal. Na první centr Jana Klejnota těsně nedoskočil Lukáš Príbela, ovšem v 11. minutě do té chvíle aktivnější Bospor nezvládl návrat po vlastní standardce, na jediného obránce Martina Sporysze se valili hned čtyři protihráči, a akci po ose Malachy, Nešický, Goj zakončil z levé strany Kokovas – 0:1.

Šokované domácí vzápětí málem potrestal hlavičkou Malachy, ale míč poslal mimo. V 17. minutě už domácí jásali – po trestném kopu Františka Hanuse hlavičku Ondřeje Václavíčka vyrazil gólman Lubik jen k Ondřeji Kubíkovi, který poslal míč do sítě, jenže asistent rozhodčího mával ofsajd. O tři minuty později pak pláchnul hostující obraně Príbela, ukázkově předložil pas na malé vápno, jenže balón na nervnosti poskočil a neumístěnou ránu Klejnota stihl brankář Karviné vyrazit.

Pádem pod nohy Milana Halašky zneškodnil Lubik i další bohumínskou možnost a místo myšlenek na srovnání byl o chvíli později domácí tým v ještě horší výchozí pozici. Malachy ve 25. minutě po rohu prošel neatakován do vápna a jeho zpětnou přihrávku využil zblízka Trček – 0:2. Naštěstí Bohumíňáci reagovali brzy – ve 31. minutě si Príbela vyměnil balón s Petrem Blokschem a po následném centru se hlavičkou trefil do protipohybu gólmana Hanus – 1:2!

V závěru první půle byla nebezpečnější karvinská rezerva. Jakub Kodeš vyřešil pádem pod nohy akci aktivního Malachyho, Jan Kodeš tečoval nad břevno Marciňovu ránu a těsně před přestávkou po další útočné standardce Bosporu pláchl Kokovas, naštěstí po jeho vybídnutí trefil Goj jen tyč. Gól ale mohli dát i domácí, když si Hanus po rohu přehodil balón na pravačku a donutil k robinzonádě Lubika.

Ve srovnání s ofenzivním úvodním dějstvím se po změně stran hrálo obezřetněji. Hned po obrátce po akci Goje s Brzóskou musel Jakub Kodeš vytěsnit přízemní Marciňův pokus, ovšem pak se děly věci až v 67. minutě, kdy po úspěšném presinku Bosporu vnikl do vápna Halaška, srazil jej Jurčák a o penaltě nebylo pochyb. Lubik vystihl směr Halaškovy střely, na míč však nedosáhl – 2:2!

Karvinští přesto snadno získali v 77. minutě znovu těsný náskok. Střídající Molitorisz ostře centroval do vápna, Kubík nešťastně míč srazil jen na penaltový puntík a muž zápasu Malachy se trefil levačkou k tyči – 2:3. Bospor to však nevzdal. Po standardce si málem dal vlastní gól Motyčka, když míč prolétl těsně vedle. Po následném rohu Klejnota hlavičkoval Jan Kodeš do břevna, o odražený balón bojoval s Jurgou střídající Vojtěch Malysz a udělal tak prostor k opakované ráně levého obránce – 3:3!

V nastavení ještě po dlouhém nákopu mohl rozhodnout Molitorisz, naštěstí domácí obrana míč po jeho ráně tečovala na roh. Karvinská snaha znovu strhnout výhru na svou stranu už byla marná, tým Bosporu si pohlídal cennou remízu, která byla odměnou za to, že se Bohumíňáci v zápase nepoložili.

„Soupeř přivezl mladý tým, který chtěl čekat na brejky, bohužel my jsme mu je nabídli a po jednom šli hosté do vedení. My šance nevyužili, naopak se Karviné povedlo náskok navýšit, naštěstí jsme dali kontaktní branku a škoda, že se před pauzou neujala krásná rána Hanuse. Po změně stran jsme prahli po vyrovnání, to se povedlo, jenže znovu přišel gól do naší sítě. Tentokrát jsme ale za bodem šli s velkou touhou, a máme ho. Vybojovaná remíza,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Karviná B 3:3 (1:2), branky: 31. Hanus, 68. z pen. Halaška, 86. Jan Kodeš – 11. Kokovas, 25. Trček, 77. Malachy. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík (82. Malysz), Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz, Bloksch (82. Padých), Palej, Hanus (90. Košťál), Klejnot – Príbela (57. Stošek), Halaška.

Comments are closed.