Reparát se povedl, vydřená výhra se cení

Po rýmařovské třetí porážce v sezóně potřeboval Bospor stůj co stůj zabrat a naplno bodovat proti silnému Bílovci. Družina kouče Martina Špičky se na těžkém terénu s fotbalově vyspělým sokem rvala srdnatě a reparát se nakonec povedl. Důležitým momentem byla situace z 25. minuty, kdy byla proti hostům nařízena penalta za ruku a ještě museli dohrávat v oslabení.

Hned ve 2. minutě na centr Františka Hanuse jen o milimetry nedosáhl hlavou Milan Halaška, vzápětí na opačné straně Ondřej Václavíček zastavil tělem ránu Pavlík a z další akce Jakub Kodeš nad břevno vyboxoval dělovku Dluhoše. Gólem neskončil ani dalekonosný pokus Jakuba Padýcha ještě z vlastní poloviny hřiště, kdy si hostující gólman Padušák pořádně oddychl, že balón skončil na horní síti.

Ve 25. minutě po krásné akci našel Padých v malém vápně Halašku, který netrefil balón čistě, ten se odrážel od brankáře do obránce Dreslera a sudí Slováček nařídil penaltu za ruku. Hosté navíc museli do deseti a Halaška se z pokutového kopu nemýlil – 1:0! Pak se na trávníku už jen bojovalo, do pauzy zahrozil jen nenápadnou hlavičkou bílovecký Tomášek, kdy se míč otřel o tyč bohumínské branky.

Po obrátce tvrdě z úhlu do postoje gólmana pálil Jan Klejnot, který si na 55. minutu připravil parádní centr pro Halašku, jenž hlavou nekompromisně přidal druhý gól – 2:0! Domácí možná trochu polevili v koncentraci, protože hned z protiakce trefil břevno futsalový reprezentant Seidler. V tu chvíli hodně otevřený zápas gradoval. Po Hanusově pasu pálil do Padušáka domácí Ondřej Kubík, aby po následném rohu Hanus našel přesně hlavu Jana Stoška – 3:0!

V 65. minutě o zázrak usilující hosté snížili, když po centru za obranu přehodil domácího gólmana střídající Limanovský – 3:1. Bílovečtí se tlačili dopředu a Bospor pokazil spoustu možností k brejku do otevřené obrany. Naštěstí akci Raszyka pak vyřešil Jakub Kodeš a poslední dvě šance měli domácí. Bohužel dělovka Stoška proletěl těsně vedle tyče a Halaška po akci v zápase výtečného Petra Bloksche míč před prázdnou brankou minul.

„Máme důležité tři body. Musíme uznat, že byly vyloženě vydřené, ale potřebovali jsme výhru k tomu, abychom se zase dotáhli na vrch tabulky. Utkání ovlivnila situace před první brankou, kdy jsme dali gól z penalty, a hosté přišli o vyloučeného hráče. Přesilovku jsme využili, jenže jsme byli i hrozně nepřesní. Po třetím gólu jsme si už zřejmě mysleli, že je hotovo, soupeř snížil, a my pak nedotáhli spoustu akcí, po kterých jsme měli přidat čtvrtý uklidňující gól,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC Bílovec 3:1 (1:0), branky: 25. z pen. a 55. Halaška, 58. Stošek – 65. Limanovský, ČK: 25. Dresler (Bíl.). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Stošek – Sporysz (71. Malysz), Palej, Hanus (85. Košťál), Klejnot – Bloksch, Padých (73. Jan Kodeš), Halaška.

Comments are closed.