Porážka v Rýmařově z kategorie zbytečných

Bospor roli favorita na hřišti Rýmařova neustál. Domácí Jiskra, které vůbec nevyšel start do soutěže, a krčila se u samého dna tabulky, udělala pro vítězství maximum. Hosté se nechali mentálně rozhodit i řadou sporných výroků arbitrů a rozhodlo nakonec lepší využívání šancí. Hře bohumínského týmu scházela přesnost a nápaditost, přesto na body hosté rozhodně dosáhnout mohli.

Hned ve 2. minutě hledal František Hanus za obranou Milana Halašku, na posledních chvíli míč ale uloupil gólman Kameník. Obrana hostů si pak poradila na malém vápně s akcí Navrátila, na opačné straně se zase po Hanusově rohu nevešel mezi tyče volej Dominika Paleje. Největší šanci úvodní čtvrthodiny měl tak Navrátil, sám proti Jakubu Kodešovi ale naštěstí neuspěl.

Gólman Bosporu si pak pohlídal i hlavičku Michalíka, která nemířila mezi tyče, a hosté se dost zlobili, když údajný ofsajd zastavil zajímavou akci Jana Klejnota. Ve 28. minutě ale František Hanus rozehrál trestný kop, odražený míč vrátil do vápna hlavou Palej, tvrdé souboje s protihráči svedli Halaška i Jakub Padých, až balón doskákal k Ondřeji Václavíčkovi, jenž v pádu zacílil přesně – 0:1!

Byl to rušný poločas. Domácí Dostál pálil zdálky nad, po vysunutí Jana Stoška zblízka poskakující míč nedostal mezi tři tyče ani Halaška. Akci Hanuse nikdo na brankové čáře už nedotáhl, zblízka pak minul i domácí Navrátil. Ve 39. minutě ovšem obrana hostů příliš otálela s odkopem míče z malého vápna a Bohumíňáky trestal Michalík – 1:1. V poslední akci první půle na Kameníka nevyzrál Petr Bloksch.

Po přestávce už hrály oba celky daleko obezřetněji. Bohumíňáci byli často nespokojeni s nasazeným metrem sudího Gasnárka, kdy v některých situacích bylo skutečně znát, že jsou mu domácí barvy o poznání sympatičtější… Kdyby však v 59. minutě po přímočaré akci Václavíčka s Palejem překonal Kameníka v sóle střídající a uzdravený Lukáš Príbela, možná by se duel vyvíjel jinak.

Jenže místo toho v 66. minutě po nenápadné akci Krška s J. Kocúrem vyslal křížnou ránu Konečný a balón zaplul k zadní tyči bohumínské branky – 2:1. V tu chvíli domácí zařadili zpátečku a soustředili se na bránění náskoku. Bospor chtěl, jenže mu scházela myšlenka, invence, moment překvapení a při některých akcích i přesnost. To naopak Jakub Kodeše osm minut před koncem vychytal Tihelku.

V závěru už Rýmařovští vysloveně tahali čas a sudí jim to poměrně s poklidem tolerovali. V 86. minutě si navíc brankář Kameník pohlídal střelu zdálky Halašky, a když se do sítě nedostal balón ani v samém závěru po skákavém pokusu Václavíčka, zapsal do divizních statistik Bospor třetí, a hodně smolnou a zbytečnou porážku v sezóně.

„Měli jsme to v Rýmařově tentokrát hodně těžké, bylo znát, že domácí už potřebovali body doslova za každou cenu… Minimálně na remízu jsme přesto určitě měli, bohužel jsme na rozdíl od našeho minulého zápasu s Frenštátem byli až příliš nepřesní. Doma proti Bílovci rozhodně budeme mít co napravovat,“ konstatoval asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

SK Jiskra Rýmařov – FK Bospor Bohumín 2:1 (1:1), branky: 39. Michalík, 66. Konečný – 28. Václavíček. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Stošek, Václavíček, Jan Kodeš (81. Malysz) – Klejnot, Hanus (46. Príbela), Palej (90. Ferenc), Bloksch, Sporysz – Halaška, Padých.

Comments are closed.