Mizérie v Novém Jičíně na body nestačila

Bez zraněných útočníků Jakuba Padýcha i Lukáše Príbely a s Milanem Halaškou po uzdravení jen mezi náhradníky neodehrál Bospor na opravném stadionu Nového Jičína povedený part. Sotva se ve druhé půli povedlo svěřencům trenéra Martina Špičky srovnat skóre, po pár vteřinách inkasovali zbytečný druhý gól, na který už nezareagovali. Do Bohumína se tým vrátil bez bodu.

Zprvu se zdálo, že netradiční sobotní dopolední výkop bude hostům sedět, rána Petra Bloksche z ostrého úhlu ovšem minula cíl. Na opačné straně poprvé zahrozil Nieslanik, brankář Daniel Chvěja, který dostal tentokrát přednost před Jakubem Kodešem, nemusel zasahovat. V 11. minutě už hosté jásali, když po kličkované Františka Hanuse skóroval Bloksch, ale radost Bosporu zhatil těsný ofsajd.

Ve 27. minutě centroval Jan Stošek a hlavička Hanuse mířila nad břevno, pak však Bohumíňáci začali vyklízet pozice, utápěli se v nepřesnostech i chybách v rozehrávce. A přicházely tak šance domácích. Po centru Hurty ještě Nieslanik hlavou v dobré pozici minul, jenže ve 37. minutě už se skóre měnilo. To domácí podnikli rychlý útok po pravé straně a další centr ze strany už Nieslanik proměnil – 1:0.

Do přestávky Bospor držel míč a kombinoval, vypadalo to jako příslib pro druhou půli, bohužel hned po obrátce měl šanci střídající Byrtus, naštěstí Chvěja byl na místě. Ve 48. minutě Bloksch ve středu pole udržel míč v těžké pozici, našel Hanuse, který mu vrátil přihrávku přesně na hlavu – 1:1! Kdo si myslel, že v zápase přišel zlom a favorit potvrdí svou papírovou roli, šeredně se mýlil.

O pár vteřin později totiž hosté vyrobili zbytečnou standardku skoro u rohového praporku a skvělý nákop Hurty hlavou usměrnil do sítě znovu Nieslanik – 2:1. Střelec dvou gólů měl s Hurtou o chvíli později na kopačkách pojistku, přečíslení ale vyřešili mizerně a Chvěja skočil k tyči včas. O zajímavé akce nebyla pak nouze – novojičínský gólman Hub si poradil s hlavičkou Hanuse, pak utíkal sám na branku hostů znovu Nieslanik, ale myšlenky na hattrick mu utnul návratem a skluzem Stošek.

V 56. minutě se za obranou domácího týmu ocitl střídající Milan Halaška, jenže jeho první ránu stihnul srazit Hub a opakovaný pokus skončil na tyči. V 65. minutě další obrovskou možnost spálil neustále zlobící Nieslanik. Šestnáct minut před koncem pak tvrdou křížnou ranou minul Halaška, a bohužel žádná další šance na srovnání nepřišla. Domácím nevyšlo ani několik pokusů ztrestat už riskující obranu Bosporu, ale vadit jim to nemuselo, tři body získali právem.

„Byl to náš nejslabší výkon sezóny. V podstatě jsme nesplnili nic z toho, co jsme si před utkáním řekli, byli jsme pomalí a jako bychom si přijeli si do Nového Jičína jenom zahrát. Byli jsme navíc i hrozně nepřesní. Je to pro mě obrovské zklamání, máme hned v domácím zápase s Frenštátem co napravovat,“ potvrdil rozladěný trenér Bosporu Martin Špička.

FK Nový Jičín – FK Bospor Bohumín 2:1 (1:0), branky: 36. a 49. Nieslanik – 48. Bloksch. Sestava Bosporu: Chvěja – Kubík (57. Ferenc), Václavíček, Jan Kodeš (78. Košťál), Sporysz – Stošek, Palej, Klejnot, Malysz (46. Halaška) – Hanus – Bloksch.

Comments are closed.