Potřetí to nevyšlo, v deštivém derby přišla ztráta

S havířovskými Indiány se v posledních dvou měsících muži Bosporu utkali v ostrém střetu třikrát. V závěru minulé sezóny a v pohárovém předkole to vyšlo vítězně, teď ale už v souboji 3. divizního kola skončilo okresní derby remízou. Na domácím týmu se zřejmě projevilo, že Bohumíňáci měli v nohách náročný středeční zápas MOL Cupu s Hlučínem.

Hosté změnili proti předešlým soubojům taktiku a místo držení míče se soustředili víc na defenzívu. Boj o střed pole neměl vítěze, rány Dominika Paleje i havířovského Ciku minuly cíl. Až ve 20. minutě se po trestném kopu Františka Hanuse dostal k nebezpečné hlavičce Ondřej Václavíček, naneštěstí nemířil přesně.

Na výborně připraveném trávníku za stálého lijáku byl obrazy hry vyrovnaný. Po rohu Hellera v pádu Wojnar nastřelil jen brankáře Jakuba Kodeše, ve 28. minutě po špatném odkopu Malcharka pohotově pálil opět Václavíček a brankář Majerczyk v pádu stihl balón srazit na roh. Jenže o chvíli později rozjel akci Ciku, přes Streita a Wojnara se dostal míč k Piekośovi, který ho procedil pod gólmanem – 0:1.

Domácí byli zaskočení, Havířov naopak ožil a konec první půle měl pod kontrolou. Michalčák ovšem nedoklouzal k centru ze strany včas, těsně před pauzou pak neúnavný Heller vybojoval míč u lajny, probil se do vápna a jeho dloubáček poskočil na břevnu.

Bospor do druhé půle vlétl s větším zaujetím a děly se věci. V 56. minutě si vykoledoval faul Milan Halaška a z trestného kopu se nádherně do šibenice trefil Hanus – 1:1! Po hodině hry pak po střetu Skoupého s Petrem Blokschem nařídil sudí Orgodnik penaltu a Halaška nedal brankáři Majerczykovi absolutně žádnou šanci. Obrat byl na světě – 2:1!

Indiáni zařadili vyšší rychlost a Bosporu jakoby docházela šťáva. Jakub Kodeš ukradl míč na poslední chvíli před Hellerem, další ukrytá střela havířovského štírka po prodloužení Wojnara skončila na boční síti. V 84. minutě však za domácí obranu propadl nákop z pole, Ciku v souboji s brankářem Bosporu ještě neuspěl, jenže Kaniok si už věděl rady – 2:2.

FK Bospor Bohumín – MFK Havířov 2:2 (0:1), branky: 56. Hanus, 61. z pen. Halaška – 30. Piekoś, 84. Kaniok. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz (81. Ferenc), Palej, Bloksch, Klejnot, Stošek (71. Malysz) – Hanus (77. Strojek), Halaška (77. Príbela).

Comments are closed.