Zázrak se nestal, Bospor mohly mrzet šance

Bospor bojoval, ovšem v MOL Cupu v prvním kole končí. Třetiligový Hlučín šel lacino do vedení, a přestože hrál skoro hodinu v deseti po vyloučení Mládka, oslabení zvládl. Bohumíňáci doplatili především na nevyužité šance, ale celkově soupeř z MSFL ukázal, že má velkou herní kvalitu. Do dalších bojů postoupili hosté zaslouženě.

Hůře zápas snad ani začínat nemohl. Ve 2. minutě hlučínští Wolf s Putyerou prokázali daleko větší důraz při sledování míče ve vápně a druhý jmenovaný zblízka otevřel skóre – 0:1. Bospor se musel zprvu hlavně bránit, Wolf se ale k druhé brance po rohu neprobil. První z domácích borců se poté osmělil Milan Halaška, ovšem ani jeho střela do středu brány neznamenala velké ohrožení.

To dělovka Prause už prolétla blízko šibenice. O chvíli později zasahoval i Jakub Kodeš po rohu a pokusu Plesníka, ve 26. minutě hosté žádali penaltu po zákroku na Wolfa, z pokračující akce Mládek nepropálil houštinu těl před domácí brankou. Pak z trestného kopu neuspěl Jan Ferenc, jenže ve 29. minutě po centru Wolfa byl u míče v malém vápně nejdříve Šindler  – 0:2.

Komplikace pro hosty přišla ve 32. minutě, kdy Mládek stáhl unikajícího Lukáše Príbelu a verdikt nemohl být jiný – červená karta. I v oslabení zahrozil Puytera, který si ale vylámal zuby na brankáři Bosporu. Obrovskou šanci měli Bohumíňáci těsně před přestávkou – to se řítil od poloviny hřiště sám Príbela, jenže vyběhnuvšího gólmana Lapeše překonat nedokázal.

Situace se opakovala i v 50. minutě, kdy mladý rychlík utíkal na bránu hostů z úhlu, znovu se ale mohl usmívat brankář Hlučína. Jeho bránu pak netrefil z otočky ani Halaška. V 67. minutě přišlo rozhodnutí, kdy na centr Lehnerta naskočil nehlídaný Praus a trefil se pod břevno – 0:3. Bospor se tlačil dopředu, a tak průniky do otevřenější obrany promarnili hostující Zajíček, a chvíli po něm i Putyera.

V 76. minutě znovu hrozil domácí Príbela, který obelstil obránce, bohužel pálil nad. Na Lapeše poté nevyzrál ani pohotovým pokusem Vojtěch Malysz, po rohu Františka Hanuse a hlavičce Ondřeje Kubíka už čtyři stovky diváků málem jásaly, ale znovu zasahoval gólman Hlučína. V poslední šanci hostů selhal Zajíček, který obešel i brankáře, ale míč srazil na roh Ondřej Václavíček, na opačné straně pak Hanus z trestného kopu otřel balón o břevno.

„Je to škoda. Mohli jsme si ale vyzkoušet souboj s třetiligovým soupeřem, a my stejně jako diváci asi poznali, že pokud bychom se měli MSFL přiblížit, tak je dál na čem pracovat. Hlučín byl výborný na míči, celkově byl lepším týmem a nám pomohlo vyloučení. Škoda nevyužitých šancí, před poločasem jsme šli sami na gólmana, mohli jsme zápas zdramatizovat. Ve druhé půli přišly zase tutovky, jenže pak už nám i proti oslabenému protivníkovi chyběly síly, a po třetím gólu bylo hotovo. Výsledek mohl být lepší,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC Hlučín 0:3 (0:2), branky: 2. Putyera, 29. Šindler, 67. Praus, ČK: 32. Mládek (H-). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Stošek, Václavíček, Košťál (59. Kubík) – Ferenc (59. Jan Kodeš), Palej (46. Klejnot), Strojek (59. Hanus), Bloksch, Malysz – Príbela, Halaška.

Comments are closed.