Generálka před pohárem se moc nepovedla

Tak tohle bylo slabší… Jestliže letní příprava vycházela mužům Bosporu dosud bez komplikací a v hodně pozitivním duchu, poslední duel před pohárovým soubojem s Havířovem se už tolik nepovedl. Kromě remízy 2:2 s účastníkem krajského přeboru ještě zamrzí zranění útočníka Milana Halašky, který odstoupil z duelu kvůli svalovému problému.

Za úmorného vedra to byl právě Halaška, kdo měl na kopačce úvodní gól, ale technicky mířil nad. V 17. minutě se už do centru z rohu opřel hlavou Ondřej Strojek a poslal favorita do vedení. Bospor měl převahu, i když výkon týmu nebyl ani zdaleka takový ladný jako v minulých zápasech. Bombu Halašky vytěsnil nad břevno orlovský gólman s ligovými zkušenostmi Antonín Buček.

Pak se dostal do dvou tutovek další forvard Bohumína Jakub Padých. V prvním případě ale míč asi poskočil na nerovnosti, a tak dělovka kanonýra Bosporu skončila až v blízkém parku, další možnost Padýcha se neujala ani po pár minutách. Následovalo zranění Halašky, který kvůli své patálii zřejmě přijde o start v pohárovém utkání a možná i o první duel nové divizní sezóny.

Bosporu scházeli gólman Daniel Chvěja a krajní stálice Martin Sporysz, kolem hřiště kroužil kapitán Roman Košťál, likvidující tréninkové manko. Do druhé půle vstoupili i zkušení borci František Hanus a Jan Ferenc, takže se zdálo, že bohumínskému celku nic nestojí v cestě za vítězstvím. Zvláště když v 51. minutě stál Padých na konci krásné spolupráce s Dominikem Palejem a na gól asistujícím Ferencem.

Další spolupráce obou borců už ke gólu nevedla, míč skončil. Bospor pak pustil mezi tyče dorostence Martina Hanuska, který se ještě ani pořádně nerozkoukal, a už musel po hodině hry lovit v síti balón po parádní ráně na jaře ještě bohumínského Michala Kvapila. Orlovou to nabudilo, a přestože hosté hlavně spoléhali na úpornou defenzivu, najednou začali být i daleko nebezpečnější vpředu.

Navíc gólman Buček parádně vyrazil dělovku Jana Klejnota a Padých v další možnosti zamířil z úhlu jenom do boční sítě. Hostující Slavia dokázala pak bohumínskou nedostatečnou kvalitu v zakončení potrestat. Hanusek si ještě suverénně poradil s dělovkou z trestného kopu, ovšem pět minut před koncem už neměl šanci proti akci, znamenající vyrovnání.

„Ze všech přípravných zápasů bylo tohle rozhodně nejméně povedené. V prvním poločase jsme tam ještě měli nějaké slušné akce, ovšem po přestávce už byla hra hodně rozháraná. Chyběly nám pohyb i rychlost. Přesto jsme šance měli, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Snad jsme si ty góly nechali na sobotní pohárový duel s Havířovem,“ doufal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK Slavia Orlová 2:2 (1:0), branky Bosporu: 17. Strojek, 51. Padých. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš (60. Hanusek) – Kubík, Václavíček, Stošek (46. Ferenc) – Klejnot, Strojek, Palej, Bloksch, Malysz (46. Hanus) – Padých, Halaška (32. Príbela).

Comments are closed.