Bospor se s posíleným nováčkem moc nepáral

Jednoznačně, cílevědomě a s potřebným sebevědomím dokráčeli muži Bosporu k dalšímu vítězství v letní přípravě. Posilami nabitý tým TJ Řepiště, nováčka krajského přeboru porazili 3:0 a prokázali, že před blížícím se pohárovým duelem i startem divize zatím nemají vůbec špatnou formu. Poprvé se fanouškům ukázala i čerstvá posila, exvratimovský Jan Klejnot.

Přestože v brance hostujícího celku stál ligovými bitvami ostřílený dlouhán Michal Daněk a ve středu pole se staral o rozehrávku Pavel Zavadil, který svou fotbalovou dlouhověkost ještě před pár měsíci prokazoval v Opavě nebo Brně, pustil se Bospor do soka s chutí. V první tutovce váhal chvilku déle se zakončením Petr Bloksch, který o dvě minuty později při sóle ještě přihrál lépe postavenému Jakubu Padýchovi, jemuž ale radost z gólu pokazil zdvižený praporek, signalizující ofsajd.

Hosté se trochu oklepali a srovnali hru, přesto Bohumíňáci byli fotbalovější, pouze své útočné výpady nedokázali dotáhnout do finální nebezpečné fáze. Ve 36. minutě obrana Bosporu přestala hrát, když na trávníku zůstal jeden z protihráčů, ale řepišťský útok pokračoval a zasahovat musel i Jakub Kodeš. Ve 42. minutě však centroval Jan Ferenc a Milan Halaška byl u míče dříve než Daněk – 1:0.

Za úmorného vedra scházel domácím stále Roman Košťál, nově pak Martin Sporysz a Jan Stošek. To ale nic neměnilo na tom, že po přestávce byl tlak Bosporu ještě výraznější. V 58. minutě pláchl levou stranou Vojtěch Malysz, míč se po jeho přihrávce do vápna a odrazu od protihráče k němu vrátil, a mladý odchovanec Bohumína pohotově zamířil z úhlu mezi nohy brankáře – 2:0.

Řepiště mohly snížit po centru Zavadila, ale Daniel Chvěja parádním zákrokem vychytal hostujícího útočníka. Soupeř, kterému scházel další ligista Daniel Tchuř, kupil chyby při své rozehrávce, útočníci Bosporu ale s finální fází nakládali příliš bohorovně. Až devět minut před koncem skvěle obešel po straně dva protihráče Lukáš Príbela a pro Padýcha už nebyl problém trefit prázdnou bránu – 3:0.

„Narazili jsme na houževnatého a dobře organizovaného soupeře, takže v dané části přípravy zápas splnil na sto procent má očekávání. Jsem rád, že jsme to zvládli s přesvědčivým vítězstvím, nedostali jsme gól, a je znát, že se nám sestava pomalu rýsuje. Pokud to půjde takhle dál, budeme na sezónu dobře nachystaní,“ uvedl trenér FK Bospor Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – TJ Řepiště 3:0 (1:0), branky: 42. Halaška, 58. Malysz, 81. Padých. Sestava Bosporu – úvodní: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Klejnot, Hanus, Palej, Bloksch, Ferenc – Halaška, Padých. Střídali: Malysz, Príbela, Strojek, Stawicki.

Comments are closed.