Hrálo se na krásu, a tak z kanonády sešlo

Ke druhému přípravnému utkání si muži Bosporu pozvali na své tréninkové hřiště za parkem nováčka krajského přeboru z Vřesiny a zprvu to vypadalo na vraždění neviňátek. Ve 12. minutě vedl domácí tým tříbrankovým rozdílem, ale pak se kanonáda přece jenom zadrhla. Bohumíňáci chtěli hrát víc na krásu a efekt, takže nakonec se zrodilo skromné vítězství, které je ale i tak dalším příslibem.

Po remíze s Karvinou B 1:1 a stále ještě bez řady tradičních opor vyrukovali svěřenci trenéra Martina Špičky na svého soka zhurta. V 5. minutě hosté ztratili balón před vápnem, Petr Bloksch si jej navedl na střed a trefil přesně. Vzápětí po akci Františka Hanuse, Milana Halašky a Jakuba Padýcha zakončil kombinaci druhou trefou Damian Jakub Stawicki. A ve 12. minutě přidal třetí gól Halaška.

Další trefu měl na kopačce Bloksch, který však po krásné akci Halašky s Padýchem přestřelil. Ve 38. minutě ovšem po centru Jana Kodeše a asistenci Hanuse už mířil počtvrté přesně Padých. Těsně před půlí hosté snížili, kdy gólman Daniel Chvěja předvedl skvělý zákrok proti střele hostujícího hráče, ale míč se pak nešťastně několikrát odrazil, až se došoural za brankovou čáru.

Ve druhé půli a po prostřídání scházela Bosporu údernost. Kvalitu naznačili několikrát i borci z Vřesiny, přesto náskok domácího celku mohl narůst, jen by Padých musel zužitkovat výtečný centr Petra Cieslara. Gólem neskončil ani zajímavý průnik Denise Pilcha, a tak platilo klišé „nedáš-dostaneš“ a soupeř v 71. minutě snížil. V závěru už jen po centru Lukáše Príbely hlavičkoval Stawicki do tyče.

„S prvním poločasem jsme spokojeni, pěkně góly se zrodily po opravdu vydařených akcích. Druhá půle už byla z naší strany hodně nepřesná, chtěli jsme to dohrát často až do prázdné branky a za to nás soupeř ještě stačil potrestat,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka. Další duel s TJ Řepiště bude mít ve středu 20. července výkop až v 18 hodin, hraje se znovu za parkem.

FK Bospor Bohumín – FC Vřesina 4:2 (4:1), branky Bosporu: 5. Bloksch, 8. Stawicki, 12. Halaška, 38. Padých. Sestava Bosporu – základ: Chvěja – Malysz, Jan Kodeš, Stošek – Stawicki, Strojek, Hanus, Príbela – Bloksch, Halaška, Padých. Střídali: Jakub Kodeš, Pilch, Cieslar.

Comments are closed.