Na úvod léta plichta s karvinským béčkem

Remízou s divizním béčkem Karviné zahájil zápasovou část letní přípravy mužský tým Bosporu. Stále ještě bez řady opor neodehráli svěřenci trenéra Martina Špičky proti početnému týmu soupeře vůbec špatný zápas a na perfektně připraveném tréninkovém hřišti ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička se postarali o příjemné překvapení.

V zahajovací sestavě se objevili také dva šikovní mladíci, Lukáš Príbela z Lokomotivy Petrovice i sedmnáctiletý Denis Pilch, který je hráčem Karviné a s bohumínským týmem se zapojil do přípravy. V průběhu utkání naskočili v rámci testu na trávník také kanadsko-ghanský útočník Stephen Osei Hwedish, Polák Damian Jakub Stawicki, jenž na jaře hrál v Dětmarovicích, a dorostenec Bosporu Petr Cieslar, zahrál si i šestačtyřicetiletý Bohumíňák Martin Hanus, jenž hájí barvy Pilany Zborovice.

Rozhodně zajímavější byl první poločas. Ve 12. minutě po přiťuknutí Petra Bloksche těsně minul šibenici Milan Halaška, to hosté zahrozili po standardce z hranice vápna, ale také se skóre neměnilo. Ve 26. minutě po akci Halašky pálil ve vápně mladíček Pilch, bohužel trefil jenom tyč. O dvě minuty později šli naopak do vedení hosté, když gól padl po ráně z bezprostřední blízkosti.

Odpověď měl na kopačce František Hanus, ovšem po vybídnutí Bloksche ranou z první míč poslal mimo tyče. Srovnáno tak bylo až těsně před změnou stran, kdy agilní Bloksch zpravoval balón po autu Príbely a přesnou střelou se trefil k tyči. Hned po přestávce byl ve vápně faulován Halaška, penaltu ale sám postižený neproměnil. Poslední velkou šanci Bosporu pak po rohu spálil Ondřej Strojek.

„Konečný výsledek je pro nás opravdu velmi milým překvapením, kádr nemáme ještě ani zdaleka pohromadě, takže nastupovali kluci, kteří jsou u nás zatím na zkoušce. Remíza se silným běhavým soupeřem je cenná, fakt jsme byli spokojeni,“ prohlásil asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

Borci Bosporu teď polykají náročné tréninkové dávky, kdy hlavně vše směřuje k oživení kondice. Další přípravný duel hrají doma už v sobotu od 10 hodin, na tréninkovém hřišti za parkem přivítají nováčka krajského přeboru FC Vřesina.

Comments are closed.