Okresní derby skončilo totální demolicí!

Tak to tady ještě nebylo! Bospor v okresním derby s Dětmarovicemi nejen prodloužil sérii své neporazitelnosti na deset duelů v řadě, když pošesté za sebou bral plný počet bodů, ovšem dokonce ještě usiloval o dvouciferné vítězství! Proti se několikrát postavila konstrukce branky odevzdaného soupeře, přesto k vidění byl třeba hattrick Jakuba Padýcha.

Souboj třetího týmu tabulky s předposledním přitom nezačal pro domácí vůbec šťastně. Po pravé straně utekl ve 13. minutě Edr, dvě jeho rány ještě zablokoval brankář Michal Sztefka, který dostal znovu přednost před Jakubem Kodešem po minule vychytané výhře ve Frýdlantu, jenže dorážející Stawicki už propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1.

Ze šoku se Bospor oklepal rychle. Placírce Milana Halašky ještě scházela razance, ovšem domácího forvarda pak vyzval ke gólu nadýchaným centrem Martin Sporysz a díky chytré hlavičce bylo rázem srovnáno – 1:1! Bohumíňáci krátce nato nepotrestali chybu soupeře po rozehrávce, kdy poté závar ukončila tečovaná rána Ondřeje Strojka mimo tyče, a po dalším Halaškově centru se ještě neprosadil Jakub Padých, jenže zblízka napálil gólmana Rozsypala.

Ve 26. minutě ovšem rozehrál trestný kop František Hanus na rozběhnutého Sporysze, jeho bombu brankář Dětmarovic srazil jen vedle sebe, kde byl připravený Ondřej Kubík – 2:1! Další tvrdou bombu Strojka vyškrábl Rozsypal na roh, po krásné akci netrefil ke vzdálenější tyči ani Jakub Malý, ale ve 35. minutě po úniku Jana Stoška a jeho ideální přihrávce Hanusovi už byl náskok dvoubrankový – 3:1!

Hosté byli odevzdaní, nestačili kvalitou ani kondicí a v podstatě se hrálo na jednu bránu. Padýchova střela z hranice šestnáctky letěla nad, po dalším centru ze strany Ondřej Václavíček hlavičkou trefil jenom vybíhajícího gólmana a neujala se ani Halaškova hlavička zblízka, která šla těsně mimo. Před pauzou ale po úniku Strojka míč od brankáře doputoval k Padýchovi, který měl práci snadnou – 4:1!

Po přestávce už hosté sotva lapali po dechu a zmohli se akorát na některé nevybíravé zákroky, kdy tuhla krev v žilách. Naštěstí Bosporu svou totální převahu vyjádřil gólově. V 55. minutě po signálu z rohu Hanus našel na hranice vápna Malého, jehož volej zastavila až síť – 5:1! O tři minuty později se do parádního centru Kubíka položil Halaška a z pěti kroků nemohl minout – 6:1!

Gólostroj pokračoval dál. V 64. minutě Halaška posadil nadýchaný balón přesně na hlavu Padýcha – 7:1! O chvíli později měl další gól na kopačce Halaška, který se zblízka neprosadil, ale Padých znovu stál tam, kde měl být – 8:1! Vzápětí pádil na bránu Malý, míč po jeho technické střele bohužel jenom poskočil na břevnu. V 78. minutě se pak neujala ani Halaškova střela z první.

Třináct minut před konce už chystal útok na „desítku“. Další nádherný centr Halašky totiž proměnil hlavičkou Hanus – 9:1! Jenže kýžené poslední branky už se diváci nedočkali. Střídající Michal Kvapil po úniku trefil tyč a dorážku nasměroval do boční sítě, Padých v sóle nezamířil přesně a v závěru se při obrovském závaru dvakrát neprosadil ani Daniel Uher, stejně jako Halaška.

„Nastoupili jsme tentokrát v trochu jiném rozestavení, a chvíli jsme si na systém 4-3-3 museli zvykat. Navíc jsme rychle inkasovali branku, poměrně rychle jsme zareagovali a pak jsme skóre i brzy otočili, což nás uklidnilo. V dalším průběhu zápasu už byla otázkou jenom konečná výše skóre, jsme rádi, že jsme to přežili bez úrazu, některé zákroky soupeře byly hodně na hraně,“ poznamenal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Dětmarovice 9:1 (4:1), branky: 45., 64. a 69. Padých, 17. a 58. Halaška, 35. a 77. Hanus, 26. Kubík, 55. Malý – 13. Stawicki. Sestava Bosporu: Sztefka – Sporysz (60. Jan Kodeš), Kubík (75. Uher), Václavíček, Stošek (75. Malysz) – Strojek (60. Kvapil), Palej, Hanus – Padých, Halaška, Malý.

Comments are closed.