Fantazie! Bospor bez ztráty i s Vítkovicemi!

Pokud se o posílených Vítkovicích tvrdilo, že se náramně rozjely a jsou i přes dvě domácí prohry díky pěti jarním vítězstvím aspirantem na postup, tak v Bohumíně to ostravský tým potvrdil. Ale i to je teď na Bospor málo! Milan Halaška zařídil dvě důležité trefy, a protože Ostravané se zmohli jen na korekci z penalty, všechny body zůstaly doma. Družina Martina Špičky v roce 2022 ještě neprohrála!

Dlouho to ale podle dění na hřišti vypadalo lépe pro hosty. Hned v úvodu Ondřej Václavíček odklízel v poslední chvíli balón před Pyclíkem, v 7. minutě už po ráně agilního Vrbky zasahoval poprvé Jakub Kodeš. O chvíli později po centru Vrbky si Zouhar nejdřív balón na penaltovém puntíku přišlápl, pak už jeho opakovaný pokus odvrátili do bezpečí obránci Bosporu.

První gól padl tak na opačné straně a zrodil se dost nenápadně. František Hanus rozehrál trestný kop z půli hřiště na hlavu Ondřeje Kubíka, jeho pokus směřoval výrazně mimo, jenže na zadní tyči zavíral prostor Milan Halaška a výběr místa měl správný – 1:0! Soupeř se však oklepal a ve 21. minutě po rohu nakrátko a dalším nebezpečném centru zachraňoval situaci znovu kapitán Václavíček.

O šest minut později se k odraženému balónu na hranici vápna procpal Richtár, který před časem nosil i barvy Bosporu, a jeho dělovka málem zlomila břevno. Vyrovnání se hosté přece jenom vzápětí dočkali. Po signálu z rohu se do vápna z úhlu řítil Vrbka, nešťastně o jeho patu zavadil Petr Bloksch a z nařízené penalty sice gólman Bosporu vystihl směr rány, ale Pyclík vsadil i na razanci – 1:1.

Jestliže v prvním poločase Vítkovice jasně opanovaly střed hřiště a domácím dělal problémy vysoký presink běhavého soupeře, tak po obrátce už to byl otevřený boj kdo s koho. Vše zahájila Opatřilova rána do míst, kde stál Jakub Kodeš, pak se šikovně ve vápně uvolnil Bloksch, jenže nepropálil hustý provoz před vítkovickou brankou. V 58. minutě už hosté zvedali ruce, protože po rohu Opatřila a hlavičce Vrbky míč směřoval do sítě, ale na brankové čáře zasáhl – kdo jiný – stoper Václavíček.

Polocentr polostřela Martina Sporysze se neujala, jenže Vítkovice dál mocně hrozily ze standardek. Po jedné z nich Motyčka protáhl gólmana Bosporu. Bohumíňáci mohli zlomit duel v okolí 69. minuty, kdy nejprve Milan Halaška z voleje trefil postoj brankáře Matěje a pak po centru Sporysze vrátil míč před bránu, kde gólovou hlavičku Jakuba Padýcha srazila obrana hostů na roh. Z něj se probil do zakončení Václavíček, ale z pěti kroků trefil jen gólmana Vítkovic.

V 76. minutě se diváci zlobili, že se nepískala penalta po zákroku na Halašku, a pak si oddychli, když po centru Vrbky nasměroval v pádu Richtár míč mimo tyče. V 88. minutě Kubík našel z autu ve vápně Jakuba Malého, který se prodral k centru na Halašku a snaha obránců Vítkovic už byla marná – 2:1! V nastavení ještě střílel Malý, Matějovi balón vypadl, ovšem Halaškovi šanci na hattrick gólman hostů stačil zmařit. Přesto Bospor slavil sedmý zápas v řadě bez porážky!

„Nemá cenu nic zastírat. Soupeř byl lepší, pohyblivější, v tlaku, měl víc šancí, jenže naše defenziva funguje celou sezónu parádně a platilo to i tentokrát. Doslova jsme výhru ubojovali srdíčkem. Asi se nemůže nikdo divit, že Vítkovice jsou tak nahoře, opravdu hrály výborně. Jenže my jsme v laufu a to se pak může povést i takový výsledek, přestože ve druhém poločase už jsme byli nebezpeční i my a o výhru jsme si hlasitě říkali,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Vítkovice 2:1 (1:1), branky: 19. a 88. Halaška – 32. z pen. Pyclík. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš (46. Stošek) – Ferenc (46. Malysz), Bloksch (81: Uher), Palej, Strojek (60. Malý), Sporysz – Hanus (64. Padých), Halaška.

Comments are closed.