Neporazitelnost trvá! Bospor obral i Karvinou B!

Muži Bosporu jsou na jaře dál neporaženi, svěřenci trenéra Martina Špičky si v nedělním svátečném dopoledni užili tříbodové vítězství na hřišti záložního týmu MFK Karviná. Soupeři nepomohly ani ligové posily, které dostaly v zápase šanci, protože Bohumíňáci po týmovém a konsolidovaném výkonu zapsali výhru 2:1. Góly zařídili Ondřej Strojek a František Hanus.

V sestavě domácího celku se objevil například po zranění se zotavující Adam Jánoš, který v září 2020 nastoupil dokonce za národní tým proti Skotsku, do sestavy naskočili i Lukáš Čmelík nebo Kacper Zych, který v tomto ligovém ročníku gólem zařídil remízu áčka se Slavií. Karvinští měli i první možnost, když zkoušel štěstí Dadak, ale naštěstí nemířil přesně.

Pak už ve Sportovním centru Kovona opanovali dění na trávníku hosté. Po čtvrthodině vysunul Ondřej Strojek do úniku Milana Halašku, který si poradil s domácím stoperem, ovšem jeho přízemní ránu zlikvidoval polský brankář Lubik. Oba Bohumíňáci si ve 26. minutě role vyměnili a to už se pak měnilo i skóre – po centru Halašky přesně k tyči hlavičkoval Strojek – 0:1!

Soupeř mohl odpovědět po standardní situaci, po závaru na malém vápně se od hostujícího obránce odrážel míč těsně vedle tyče. Také další karvinská možnost přišla po rohovém kopu, křížná rána Hrušovského skončila mimo. Ve 36. minutě ostře z úhlu vypálil do postoje domácího brankáře Jan Ferenc, to zase umístěné ráně Halašky scházela těsně před přestávkou razance.

Co se nepovedlo před obrátkou, vyšlo hned po ní. Ve 47. minutě po dlouhé výkopu Jakuba Kodeše obešel Martin Sporysz nového muže na trávníku Malachyho a přesný centr ze strany korunoval chytrou hlavičkou František Hanus – 0:2! Bospor hrál velmi dobře, chytře kombinoval a působil konsolidovaně a soustředěně. V další možnosti se ocitl Halaška, který se zbavil obránce, ale Lubik vyběhl včas.

Snížení přišlo jako blesk z čistého nebe. V 65. minutě přetažený centr na zadní tyč zastihl nepřipravenou hostující defenzivu, hlavičku volného Dadaka stihl už možná za brankovou čárou gólman Bosporu vyškrábnout do pole, ale dorážka karvinského borce už znamenala zdramatizování zápasu – 1:2. Domácí rázem získali půdu pod nohama a začali mít v poli výrazně navrch.

Rozhodnout přesto mohli v 74. minutě hosté. Centr Hanuse hlavou nasměroval Ondřej Kubík bohužel do míst, kde stál polský brankář karvinské rezervy, vyražený balón se dostal k Ondřeji Václavíčkovi, jenže také on trefil ležícího Lubika… Horko tak v závěru bylo na opačné straně. Jakub Kodeš si ale poradil s bombou Chadiho a minutu před koncem vychytal i šanci Malachyho.

„Věděli jsme, že to bude zápas hodně o běhání, protože jsme tušili, že vyspělý soupeř nám moc nebude půjčovat balón. Náš předpoklad se potvrdil, hlavně pro starší hráče to byla dřina, ale zvládli jsme to moc dobře. Nevybavuji si žádné tutovky soupeře kromě pár závarů po standardkách. Celý tým přistoupil k utkání nesmírně pocitvě a výhra je zasloužená,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

MFK Karviná B – FK Bospor Bohumín 1:2 (0:1), branky: 65. Dadak – 26. Strojek, 47. Hanus. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Ferenc, Bloksch, Palej (77. Malysz), Strojek, Sporysz – Hanus (83. Uher), Halaška (70. Padých).

Foto: Adam Januszek – MFK Karviná. Děkujeme!

Comments are closed.