Bospor přežil oslabení a pokořil lídra!

Získaný skalp lídra tabulky, zvládnutí dlouhého početního oslabení a ve výsledku cenné tři body – po prvomájové bitvě s Polankou mohou být muži Bosporu navýsost spokojeni. Bohumíňáky nasměroval k vítězství pohotovou dorážkou Ondřej Strojek, hosté pak třikrát nastřelili konstrukci domácí svatyně, ale k vyrovnání jim nepomohla ani přesilovka po vyloučení Jakuba Malého.

Polanecký tým začal hodně sebevědomě, Coufal po rohu hlavičkou neprocpal míč houštinou těl před domácí brankou, nebezpečný střílený centr Jaroše pak nikoho nenašel. Bospor naopak z první šance udeřil. V 11. minutě po centru Františka Hanuse si hostující Coufal nastřelil ve vápně vlastní ruku, což na penaltu už podle nových pravidel nestačí, dorážku Jakuba Malého vyrazil brankář Jílovec, Ondřej Strojek už ale napnul síť – 1:0!

Polanka mohla odpovědět za osm minut, po standardní situaci dělovkou z 18 metrů trefil Hluchý spojnici. Po půlhodině hry byli znovu Polanečtí blízko gólu – po pasu Coufala běžel sám Tížek, gólman Jakub Kodeš ale vytlačil jeho střelu na tyč. Zajímavá možnost na navýšení skóre se před pauzou poté rýsovala pro Malého, gólman hostů mu bohužel pod nohy skočil včas.

Dvě minuty po přestávce málem šokoval všechny Kuča, jeho dělovka zdálky potřetí v utkání zatřásla tyčí bohumínské branky. Komplikace pro Bospor přišla navíc v 51. minutě, kdy po zbytečném zákroku ve středu hřiště viděl druhou žlutou kartu Malý a musel předčasně pod sprchy. Paradoxně v oslabení se ve slibné pozici ocitl Václavíček, hlavičkoval však v záklonu nad.

Bospor se zatáhl a čekal na brejky, šance Polanky naštěstí nepřicházely. Pouze Hluchého dělovka letěla kousek vedle, v pádu pak zblízka Musila našel jen Kodešovu náruč. Pokus o lob Jana Ference z půlky hřiště nevyšel, ovšem nejblíže gólu byl v nastavení Katschmarz, který pohotově pálil po trestném kopu, naštěstí bohumínský brankář předvedl zákrok prvomájového podvečera.

„Začali jsme dobře, brzo jsme dali gól. Soupeř byl pak více na míči, ale byla to i součást naší taktiky, kdy jsme chtěli nechat Polanku hrát a bylo záměrem zkusit udeřit do otevřenější obrany. Měli jsme přesto dvakrát štěstí při střelách do tyče a břevna. Pak jsme si vyloučením situaci zkomplikovali, půl hodiny hráli v oslabení, ale kluci to odjezdili a ubojovali,“ uvedl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK SK Polanka 1:0 (1:0), branka: 11. Strojek, ČK: 51. Malý. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz, Strojek, Palej (46. Palej), Hanus (60. Ferenc), Malysz (35. Stošek) – Malý, Padých (60. Halaška).

Comments are closed.