Po nervózní bitvě nakonec doma za bod

Souboj sousedů v tabulce nabídl zajímavou podívanou se čtyřmi góly, bohužel dvě trefy na obou stranách znamenaly dělbu bodů. Hostující Frenštát vytěžil z minima maximum a dostal se v první půli do zajímavého náskoku, velkým náporem po přestávce ale Bospor po dvou standardních situacích Františka Hanuse konečné skóre srovnal.

Bohumíňáci začali zajímavým náporem. Po vysunutí Hanuse nesedla rána Martinu Sporyszovi, který v 12. minutě potom zase nabil Ondřeji Kubíkovi, jehož dělovku mezi nohy vytěsnil se štěstím gólman Málek nad břevno. Pak ale domácí trochu polevili a Beskyd srovnal dění na hřišti.

Navíc byli i hosté nebezpeční. Ránu Barana ještě srazil Jakub Kodeš do boční sítě, ve 35. minutě se však skóre měnilo. Baran poslal míč za sebe do ofsajdem zavánějící pozice Packovi, který se štěstím překonal brankáře Bosporu – 0:1. Vzápětí po sražení Milana Halašky ve vápně brankářem Frenštátu píšťalka arbitra mlčela, těsně před půlí naopak nákop za obranu proměnil lobem Walder – 0:2.

Bohumínští borci to ovšem nevzdali. Po prostřídání a změně stran si vytvořili veliký tlak, jenže defenziva Beskydu odolávala. Po centru Sporysze hlavičkoval vedle Ondřej Strojek, v 50. minutě po trestném kopu Hanuse a teči hostující obrany míč skončil na tyči. O chvíli později nejzkušenější domácí borec po akci Halašky zase těsně minul.

Hned vzápětí se po centru ze strany natahoval Halaška, chyběly centimetry. Stejný hráč se pak dostal do zakončení po rohu, o vlásek minul zařízení. Až v 63. minutě se k exekuci trestného kopu z dobrých 26 metrů postavil Hanus a nádherně tvrdou ranou trefil šibenici – 1:2! Bospor se hnal za vyrovnáním, z brejku málem ale udeřil Frenštát a Baranova tečovaná rána skončila mimo tyče.

Deset minut před koncem střídající Jakub Padých na hranici malého vápna místo střely ještě zkoušel najít lépe postaveného spoluhráče, ale nebylo to ideální řešení. Vzápětí se za obranou ocitl Strojek, ze slibné šance však trefil jen vybíhajícího gólmana Málka. V 85. minutě další trestný kop Hanuse hlavou lízl hostující Bányácski a balón zaplul na zadní tyč – 2:2!

Diváci hnali Bospor za třemi body a málem se to povedlo. Dvě minuty před koncem odražený míč napálil Jan Stošek, bohužel trefil tyč. V nastavení pak po centru Sporysze ve skluzu poslal balón do sítě Padých, jenže asistent rozhodčího odmával ofsajd… Ať to provinění proti pravidlům bylo, či nikoliv, způsob řízení celého zápasu trojicí sudích byl – slušně řečeno – zoufalý…

„Byl to podstatně povedenější zápas než minule s Rýmařovem, muselo se to snad divákům líbit. Bohužel v prvním poločase jsme vyrobili dvě hrubky, které hosté potrestali. Do druhé půle jsme šli s mankem, mocně jsme dotahovali a nakonec jsme mohli i skóre otočit, ale… Bod musíme brát, je to ale škoda,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Beskyd Frenštát 2:2 (0:2), branky: 63. Hanus, 85. vlastní Bányácski – 35. Packo, 45. Walder. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš (46. Košťál) – Sporysz, Strojek, Bloksch (46. Palej), Hanus, Malysz (46. Stošek) – Malý (86. Kvapil), Halaška (60. Padých).

Comments are closed.