Konečně! Bospor deklasoval poslední Heřmanice

Jasné, zasloužené a přesvědčivé vítězství 4:0 si muži Bosporu přivezli z nedalekých Heřmanic. Roli favorita proti poslednímu týmu tabulky naplňovali od úvodního hvizdu a bylo jen otázkou, na jakém skóre se svěřenci Martina Špičky zastaví. Nakonec se prosadili čtyři střelci a Bohumíňáci si tak spravili chuť po úvodní jarní domácí remíze s Rýmařovem.

Přestože jsou Heřmanice beznadějně poslední, hosté byli v prognózách opatrní. „Vzhledem ke krátké vzdálenosti, jaká dělí oba stadiony, beru zápas jako derby. To je vždycky ošidné, favorit velmi často nemusí vůbec vyhrát. My to ovšem zvládli zodpovědně a celý zápas jsme měli jasně pod kontrolou. Kluci splnili vlastně do puntíku to, co jsme si naplánovali,“ uvedl trenér hostů Martin Špička.

Jediné, co svému týmu mohl malinko vyčítat, bylo proměňování šancí. Bospor v prvním dějství dvě tři vyložené tutovky promarnil, navíc útočníky trápily hodně těsné ofsajdy, kterých asistent rozhodčího odmávali snad sedm. Prosadil se tak až ve 40. minutě Jakub Malý, který se z úhlu trefil ke vzdálenější tyči, byť gólman Andrejko si na míč sáhl – 0:1! Heřmanice vzápětí mohly srovnat, když akrobaticky vypálil Půda, ovšem favorita podržel v pravou chvíli brankář Jakub Kodeš.

Po přestávce už to byla opravdu jednoznačná záležitost. V 52. minutě po akci z křídla přetažený centr dolétl až k Martinu Sporyszovi, který zavřel prostor u druhé tyče a nemýlil se – 0:2! Šestnáct minut před koncem pak centr Ondřeje Kubíka zpracoval Jakub Padých, přetlačil svého strážce a z pěti kroků trefil přesně – 0:3! A třešnička v podobě nádherné akce přišla v závěru, kdy znovu centroval Kubík a na přední tyči se parádně hlavou prosadil Michal Kvapil – 0:4!

„Produktivitu musíme ještě vylepšit, klidně jsme totiž mohli dát pět šest gólů navíc. Snad nám ale vysoká výhra zvedne sebevědomí. Konečně jsme zase vykouzlili úsměv na tvářích fanoušků i vedení klubu, ale samozřejmě je nám teď jasné, že musíme vítězství potvrdit doma proti Frenštátu. Výkon v Heřmanicích byl příslibem, v podstatně jsme soupeři moc nepůjčili balón,“ dodal trenér Bosporu.

FC Heřmanice Slezská – FK Bospor Bohumín 0:4 (0:1), branky: 40. Malý, 52. Sporysz, 76. Padých, 90. Kvapil. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš (75. Košťál) – Sporysz (75. Uher), Strojek, Hanus (58. Padých), Bloksch, Stošek (68. Malysz) – Malý, Halaška (68. Kvapil).

Comments are closed.