Divizní tým zatím vstřebává nový herní styl

Leden v běhu, únor už na hřišti a březen s laděním formy. Plán, který si fotbalisté Bosporu dali před zimní přípravou, se prozatím daří plnit a mužstvo pod vedením trenéra Martina Špičky se teď věnuje především vstřebávání nového herního stylu. Na jaře by totiž Bohumíňáci chtěli vlétnout do divize s tříobráncovým rozestavením a dvěma útočníky vpředu.

Za vůbec nejpodstatnější považuje kouč skutečnost, že se týmu vyhýbají zranění a zdravotní patálie. „Stabilně slušný je počet hráčů na tréninku. Řekli jsme si, že leden bude hlavně o fyzičce, což jsme splnili. Teď už jsme na hřišti a snažíme se překlenout úskalí nového herního stylu. Pokud budeme v tomto duchu a tempu pokračovat, budeme na jaro nachystaní dobře,“ uvedl Martin Špička.

K tréninkům zatím mužstvo využívalo areál ve Vrbici. „Děkujeme městu a společnosti Bospor, že hřiště pořád udržují v takovém provozuschopném stavu. Kluci si to moc pochvalují, kdy je pro ně výrazně lepší trénovat na trávě, než se trápit na tvrdé a často nebezpečné umělce. Pokud by to pak počasí dovolilo, možná už od příštího týdne bychom se zkusili přesunout na naše druhé hřiště za parkem a chystali bychom se tak doma,“ poznamenal trenér mužského týmu Bosporu.

V přípravě divizní tým prohrál s Hlubinou 2:3, porazil 4:0 Vřesinu a výhru 3:2 zaznamenali Bohumíňáci i na půdě Horní Suché. „V prvním zápase jsme neubránili tři standardky soupeře, zápas v Suché byl sice vítězný, ale domácí nás pořádně prověřili. Zvykáme si na systém se třemi obránci, díky dvěma útočníkům bychom chtěli vytvořit větší tlak vpředu. Uvidíme, zatím se to kluci učí, proto jsme volili i papírově trochu slabší soupeře. Musíme vychytat mouchy,“ usmál se kouč Martin Špička, který si dobře uvědomoval, že ofenzíva a produktivita byly největším problémem mužstva na podzim.

O sobě už dala vědět nová posila Jakub Malý. „Je gólový, prosadil se v každém zápase a dodává do naší hry něco, co nám chybělo. Znám ho z Petřkovic, vím, co od něj čekat,“ řekl kouč. Skončily testy Adama Hanuse, naopak novou tváří je stoper Ondřej Kubík, který hrál třetí ligu v Dolním Benešově. „I přes mládí se baníkovský odchovanec nebojí hrát konstruktivně, což se do nového systému hodí,“ doplnil Martin Špička, který má k dispozici aktuálně 18 hráčů a tři brankáře: „Budeme muset citlivě kádr zúžit. Počítám, že nás do jara půjde osmnáct včetně dvou brankářů.“

Další přípravný zápas hrají muži ve středu 23. února od 17:30 hodin v Orlové na umělce proti tamní Slavii.

Comments are closed.