Smutná derniéra, posun tabulkou se nekonal

Loučení se sezónou se Bosporu nepovedlo. Ze souboje dvou sousedů v tabulce, který uzavřel podzimní část divize F, vyšli v dohrávce 8. kola vítězně fotbalisté karvinského „béčka“. Devátý domácí celek porazili na jeho hřišti 2:0 a na svého souseda v tabulce se dotáhli na rozdíl jednoho bodu. Bohumíňáci přišli o možnost přezimovat pátí.

„Po šňůře našich proher z toho máme velkou radost,“ připomenul pro Deník vedoucí mužstva MFK Karviná B Daniel Osička, že tým ze třinácti zápasů uspěl teprve pošesté. „Rozhodlo naše větší nasazení, bojovnost a dobrá kondice,“ dodal.

Karviné přitom kvůli karanténě stále chyběl trenér Marek Bielan a na soupisce měla jen třináct fotbalistů. „Máme nějaké kluky zraněné, jeden je nemocný. Z áčka, které v neděli hraje ligový zápas se Slováckem, jsme neměli žádné hráče,“ vysvětlil Osička.

Hosté vedli od 26. minuty po brance Juraje Teplana – 0:1. „Dnešní zápas charakterizoval náš celý podzim, je to jako na houpačce. Místo toho, abychom minimálně vedli v poločase 3:0, tak jsme z brejků inkasovali,“ připomenul asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka tři zajímavé šance z první půle.

V 63. minutě dal konečnou podobu skóre Dominik Římanek, který využil minelu domácí defenzivy – 0:2. „Po přestávce začneme opět dobře, ale dvakrát nedotlačíme balon z brankové lajny do sítě a zase inkasujeme. Druhý gól rozhodl. Nemáme klukům toho moc co vytknout, ale pokud nezačneme dávat branky, nebudeme vyhrávat. Deváté místo je po podzimu trošku zklamání, ale aspoň máme o čem přemýšlet, v zimě důvod pracovat a na jaře to zlomit,“ dodal Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Karviná B 0:2 (0:1), branky: 26. Teplan, 63. Římanek. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Stošek (78. Uher), Jan Kodeš, Václavíček, Sporysz – Ptáček (60. Malysz), Hanus (80. Kvapil), Strojek, Halaška, Strojek, Bloksch – Padých.

Comments are closed.