Další ztráta po gólu v samém závěru

Nebyli v jednoduché pozici. Při domácí porážce s Novým Jičínem, kdy soupeř rozhodl gólem ve čtvrté minutě nastavení, přišli muži Bosporu ještě navíc o trojici opor. Zkušení plejeři Roman Košťál a Milan Halaška chyběli v derby v Havířově úplně, Dominik Palej si sedl aspoň na lavičku. Přesto sahal tým po vítězství, ale přišel o něj dalším gólem soupeře v samém závěru.

Před dvěma týdny v okresním souboji uspěli Bohumíňáci v Dětmarovicích a teď se další duel soupeřů z jednoho regionu vyvíjel skoro navlas stejně. První půle se dlouho odbývala mezi šestnáctkami a necelé dvě stovky diváků v podstatě šanci pořádnou neviděly. Převažovaly nepřesnosti, hosté dokonce sáhli ke změně v sestavě ještě v prvním dějství, ovšem obraz hry se příliš neměnil.

Bospor ale nečekaně udeřil hned po změně stran. Do míče se na hranici šestnáctky opřel František Hanus, a i když ráně nedal razanci, jakou si představoval, trochu k údivu všech skončila přízemní střela v síti – 0:1! Znovu tedy přicházel do úvahy dětmarovický scénář. Jenže tam dokázali Bohumíňáci další góly přidat, kdežto tentokrát jim scházela potřebná kvalita k dokončení brejkových situací.

Tutovku měl na kopačce Petr Bloksch, ke kterému se dostal míč ze strany, jenže ze zajímavé pozice z nějakých deseti metrů minul zařízení. Blízko ke gólu měl i Jakub Padých, jenže ani při jeho hlavičce se na hosty neusmálo štěstí. A jak to bývá, přišel za to trest. V poslední čtvrthodině se hosté až příliš upnuli k bránění hubeného náskoku, a z nenápadné akce v poslední minutě srovnal Wojnar – 1:1.

„Opravdu bylo derby hodně podobné zápasu v Dětmarovicích, ale s tím rozdílem, že tentokrát jsme žádný z brejků nedotáhli k pojištění náskoku. A za to jsme pak zaplatili. Je neuvěřitelné, jak jsme schopni některé slibné akce pokazit. Momentálně nemáme asi tu ideální formu, ale tak to prostě budeme muset zlomit jinými fotbalovými zbraněmi. Hrajeme dvakrát doma, takže je prostor na nápravu,“ uvedl asistent trenér Bosporu Patrik Poštulka.

MFK Havířov – FK Bospor Bohumín 1:1 (0:0), branky: 90. Wojnar – 46. Hanus. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Jan Kodeš, Stošek – Ptáček (84. Ferenc), Strojek, Hanus, Malysz (75. Uher) – Kvapil (33. Bloksch), Padých.

Comments are closed.