Infarktový zápas se smutnou tečkou

Bohužel se historie opakovala. Bospor ani ve čtvrtém vzájemném domácím duelu od postupu do divize neporazil neoblíbeného soka z Nového Jičína. Hosté se ujali vedení z přísné penalty, pak sice šli do deseti a Bohumíňákům se povedlo v nastavení srovnat, jenže v poslední akci zápasu se soupeř zase dočkal gólu a odvezl si všechny body.

Hned ve 2. minutě prověřil připravenost bohumínského gólmana Jakuba Kodeše z brejku Gaži, ale to bylo na dlouho ze strany Novojičínských, spoléhajících na pevnou obranu a ruchové protiútoky, vše. Bospor se tlačil do koncovky, jenže hlavička Jakuba Padýcha skončila nad a mezi tři tyče se nevešla ani rána Martina Sporysze. Ve 29. minutě se domácí (dle videa zřejmě právem) dožadovali penalty za hru rukou novojičínského Vokouna ve vápně, tentokrát ale ještě píšťalka sudího Kaloče mlčela.

První velká komplikace přišla po půlhodině, kdy se svalovými zraněními odkulhali ze hřiště Milan Halaška a Dominik Palej. Mimochodem, v 66. minutě pak píchlo v lýtku i kapitána Romana Košťála, takže kromě konečné tříbodové ztráty přišel Bospor na čas i o stejný počet svých opor…

Do poločasu se ještě ve slibné pozici ocitl František Hanus, jenže jeho střela směřovala do středu brány, kde byl připraven gólman Hub. Nejblíže ke gólu byl před pauzou po trestném kopu Lukáše Ptáčka hlavičkující Ondřej Strojek, ovšem ani on na brankáře Nového Jičína nevyzrál. Půle končila stejně, jako začala – po brejku pálil hostující Staněk a Jakub Kodeš osvědčil svůj postřeh.

Ve 49. minutě už Bohumíňáci zvedali ruce nad hlavu, když po centru Ptáčka a odrazu od obránců míč směřoval do brány, ale gólman Hub předvedl zákrok dne. V 62. minutě pak ukázal svůj brankářský um i strážce svatyně Bosporu, který vyrazil ránu Staňka z trestného kopu. Pak to ale přišlo. V 70. minutě se Staněk v pozici, silně zavánějící ofsajdem, vydal za míčem, Ondřej Václavíček jej tělem atakoval a světe div se, penalta se pískala. Neislanik nedal Kodešovi šanci – 0:1.

Po 269 minutách tak skončila neprostupnost bohumínské defenzivy. Bospor se hnal do útoku a v 82. minutě po zmatcích v hostující obraně chtěl trefovat polo opuštěnou branku z 23 metrů Strojek, mířil nad i kvůli dohrání souboje Gažim, kterému – k údivu všech – sudí ukázal červenou kartu. Následně z trestného kopu tečovaná střela Padýcha skončila na břevně.

Už to vypadalo, že ani z velkého tlaku se Bospor srovnání nedočká, ovšem ve třetí minutě nastavení parádně centroval Michal Kvapil a ujala se hlavička Václavíčka – 1:1! Domácí chtěli oslabeného soupeře ještě dorazit, bezhlavě se vrhli do útoku a přišel trest. Novojičínští dostihli zdánlivě už ztracený míč a po rychlé akci a přihrávce do druhé vlny rozhodl v 94. minutě Staněk – 1:2.

„Co k tomu říci, zápasy s takovými soupeři bychom měli zvládat… Chtěli jsme, někdy možná až moc, ale znovu se projevilo, že jsme prostě málo produktivní. Nějaké šance přišly, jenže na každý gól se hrozně nadřeme. Co mrzí ještě víc, než ztráta bodů, jsou zranění tří klíčových hráčů. Před zápasem jsme si říkali, že jsme konečně kompletní, a teď zase tohle,“ posteskl si trenér Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – FK Nový Jičín 1:2 (0:0), branky: 90+3. Václavíček – 70. z pen. Nieslanik, 90+4. Staněk, ČK: 82. Gaži (NJ). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Košťál (66. Jan Kodeš), Malysz (76. Stošek) – Ptáček, Palej (30. Strojek), Hanus, Halaška (30. Kvapil) – Bloksch – Padých.

Comments are closed.