Dorážka, dva brejky a v derby bylo vymalováno!

Fotbalisté Bosporu v dalším duelu vyrazili do nedalekých Dětmarovic. Domácí celek v minulém kole vůbec nedorazil kvůli nemoci hráčů do Rýmařova, ale do okresního derby se Dětmarovičtí dali dohromady, a tak se očekávaný souboj za příjemného podzimního počasí odehrál. A radovat se mohli Bohumíňáci, kteří o svém zaslouženém vítězství rozhodli po přestávce.

Zprvu se bojovalo o to, kdo získá převahu ve středu pole. Dětmarovice měly soupeři co oplácet, protože v létě je bohumínský celek vyřadil v předkole domácího poháru MOL Cupu, a obrana Bosporu se měla chvílemi co otáčet. Dvakrát se domácí borci ocitli v hodně zajímavé pozici před brankářem Jakubem Kodešem, jenže ten má formu jako hrom. V jednom případě skvěle zasahoval, ve druhém střelec Dětmarovic neměl přesně seřízená mířidla.

Nebezpečný byl ale také Bospor, kterému kvůli jednozápasovému trestu za vyloučení v minulém duelu s Frýdlantem nuceně scházel stoper Jan Kodeš, domácí obrana přesto odolávala. Rozuzlení souboje dvou okresních rivalů tak přišlo v 55. minutě. Brankář Majerczyk neudržel v náručí míč po střele Františka Hanuse z trestného kopu a Roman Košťál zblízka dorážel – 0:1!

Dětmarovice, která disciplinárka za vynechání zápasu v Rýmařově potrestala kontumační prohrou 0:3 a pokutou 15 tisíc korun, musely útočit. A to byla voda na mlýn Bosporu. V 64. minutě po domácím rohu přišel brejk a po akci Hanuse s Milanem Halaškou se do prázdné brány trefoval Jakub Padých – 0:2! A aby toho nebylo málo o devět minut později a dalším brejku přidal Padých svou druhou trefu – 0:3!

„Derby bývá vždycky nevyzpytatelné a ošemetné, proto jsme se raději moc nedívali na tabulku. Potvrdilo se to v prvním poločase, kdy měla šance obě mužstva. Rozhodl nakonec první gól. Po něm jsme už mohli podnikat výpady do otevřené obrany a to nám šlo. Pochvalu zaslouží celý tým za odpovědný výkon,“ poznamenal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

SK Dětmarovice – FK Bospor Bohumín 0:3 (0:0), branky: 64. a 73. Padých, 55. Košťál. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Košťál, Malysz (72. Stošek) – Ptáček (77. Ferenc), Palej, Hanus (77. Kvapil), Halaška (77. Uher) – Bloksch (72. Strojek), Padých.

Comments are closed.