Bospor prodloužil vítkovické domácí prokletí

Fotbalové Vítkovice po výborném vstupu do sezóny doma strádají. Do zápasu s Bosporem ještě na svém hřišti nebodovaly a k radosti bohumínských fanoušků se sérii podařilo v zápase 9. kola divize F ještě prodloužit. Hosté se během duelu dokázali dostat do dvoubrankového vedení, které sice ještě Ostravané v závěru snížili, ale svěřenci Martina Špičky výhru uhájili.

První poločas jednoznačně patřil Bohumínským. Kdyby vedli hosté o čtyři góly, nikdo by se nemohl asi podivovat. Jenže branka padla nakonec jenom jediná. V 19. minutě Lukáš Ptáček dostal z hloubi pole krásnou přihrávku a svoje sólo zakončil přesnou křížnou střelou – 0:1! „Bylo to kvalitní, vyrovnané a bojovné utkání. Jsme rádi, že jsme ho zvládli, Vítkovice jsou totiž dobře organizované,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička.

Bohumíňáci, kteří týden před tím nehráli kvůli tomu, že soupeř z Karviné zabředl do covidové karantény, zvládli vstup i do druhé poločasu. Po autovém vhazování se dostal k míči František Hanus a z nějakých 12 metrů se trefil přesně k tyči – 0:2! Jenže domácí vystupňovali tempo a 19 minut před koncem snížil Václavík – 1:2. V závěru Vítkovice tlačily, ale vítěze podržel i gólman Jakub Kodeš. „Každopádně jsme byli o něco lepší a zaslouženě jsme vyhráli,” uvedl Martin Špička.

MFK Vítkovice – FK Bospor Bohumín 1:2 (0:1), branky: 71. Václavík – 19. Ptáček, 63. Hanus. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Jan Kodeš, Košťál, Malysz – Ptáček (84. Ferenc), Václavíček, Palej, Hanus (78. Uher), Bloksch – Padých (90. Kvapil).

Comments are closed.