Vyhrát mohli oba, ale gólu se diváci nedočkali

Duel Bosporu s Frýdlantem nad Ostravicí sliboval atraktivní podívanou. Poměrně tvrdý střet druhé nejlepší obrany soutěže, kterou se může pochlubit bohumínský tým, s nejproduktivnějším útokem divize F, jaký přivezl 1. Beskydský FK, nakonec žádný gól nepřinesl. Přitom šancí bylo dost, kralovaly však defenzivy s oběma výbornými gólmany.

Mezi tři tyče hostujícího celku se postavil Jakub Švrčina, který parádní fotbalové roky zažil také v Bohumíně. A působil nesmírně jistě. Při střele Ondřeje Václavíčka mu sice pomohla tyč, ovšem branková konstrukce se roztřásla i na druhé straně, kde zase skvělý výkon na čáře předváděl Jakub Kodeš. „Celkově to asi vypadalo, že jsme byli lepší, ale soupeř moc dobře věděl, co hraje,“ uznal kvality protivníka asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

Hrálo se od podlahy. Výsledkem toho bylo, že po druhé žluté kartě zamířil předčasně pod sprchy jedenáct minut před koncem domácí stoper Jan Kodeš. Přesto Bospor mohl zvítězit. V nastavení ale nevyužili domácí sérii šancí, z nichž největší zlikvidoval Švrčina trošku váhajícímu Ondřeji Strojkovi. „Hosté hrozili pouze ze standardních situací, o kterých jsme věděli, a tak jsme se na ně připravili. Škoda naší trojité šance ze závěru, remíza je ale asi spravedlivá,” dodal Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí 0:0, ČK: 79. Jan Kodeš. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Jan Kodeš, Košťál, Malysz (60. Stošek) – Václavíček, Palej, L. Ptáček (87. Ferenc), F. Hanus (60. Halaška) – Bloksch (78. Strojek), Padých.

Comments are closed.