Porážku odvrátila Padýchova penaltová spása

Po domácím výprasku s Bílovcem se muži Bosporu vzepjali k výrazně kvalitnějšímu výkonu na hřišti Polanky, která všech předchozích pět zápasů vyhrála s celkovým skóre 11:0, vybojovali cenný bod. O remízu ve vyrovnaném souboji se nakonec zasloužil především kanonýr Jakub Padých, který minutu před koncem proměnil penaltu za faul na Františka Hanuse.

Ve zrekonstruovaném areálu v Polance na sebe narazily vyspělé týmy, vyložených šancí nebylo moc, spíše se vycházelo ze zajištěných obran. V 9. minutě domácí gólman Řehulka jen ztuhnul, když centr Martina Sporysze poslal hlavou Vojtěch Malysz těsně vedle. Vzápětí stihnul Jan Kodeš na poslední chvíli zablokovat střelu Twardzika ze zajímavé pozice, ovšem ve 20. minutě se téměř navlas situace opakovala, a to už polanecký forvard z pravé strany propálil bránící bratrskou dvojici Bosporu – 1:0.

Bohumíňáci drželi míč častěji na kopačkách, ale nebyli tolik nebezpeční, navíc musel kvůli svalovému zranění brzy ze hřišti i útočník Milan Halaška. Už před zápasem bylo jasné, že do hry nepůjde Ondřej Strojek, které bolí achilovka, stále chyběl i kapitán Roman Košťál. Další pohromu, tentokrát gólovou, pak Bosporu málem způsobil domácí Coufal, jeho dělovku však Jakub Kodeš vyškrábl nad břevno.

Po pauze Bospor ještě zvýraznil územní převahu, Řehulka se blýsknul proti ráně Dominika Paleje. To, že se hosté víc tlačili do ofenzívy, otevíralo možnosti také pro výpady soupeře, jenže míč po hlavičce Fischera pouze poskočil na břevně, se dvěma pokusy Hluchého a výpadem Musila si snadno poradil brankář Bosporu. A pak to konečně přišlo. V 87. minutě Fischer shodil rukama ve vápně na trávník Františka Hanuse a z nařízené penalty se nemýlil Jakub Padých – 1:1!

„Byl to remízový zápas, a nakonec to tak skutečně i dopadlo. Soupeř měl vysokou kvalitu, ovšem i my jsme tentokrát obstáli. Drželi jsme balón, ale chybí mi pořád ještě n naší hře víc odhodlání a takového srdíčka, vůle poprat se víc o gól. Chce to ještě přidat. Zase je dobré vědět, že je prostor ke zlepšení,“ konstatoval trenér Bosporu Martin Špička.

FK SK Polanka – FK Bospor Bohumín 1:1 (1:0), branky: 20. Twarzdik – 89. z pen. Padých. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Jan Kodeš (74. Uher), Stošek – Ptáček, Palej (74. Ferenc), Hanus, Bloksch, Malysz (58. Padých) – Halaška (17. Kvapil).

Comments are closed.