Místo potvrzení vzestupu přišla katastrofa

Ufff, tak tohle byl šok. Muži Bosporu, výtečně naladěni po výhře ve Frenštátě, chtěli doma potvrdit vzestup formy i proti nováčkovi divize F z Bílovce, jenže místo prodloužení třízápasové šňůry utkání bez porážky přišlo vystřízlivění. Soupeř předčil domácí celek v efektivitě i fotbalovosti, a zaslouženě rozhodl už v prvním poločase o svém vítězství.

Ono to všechno mohlo být trochu jinak. Bospor začal doma výtečně, zprvu mu nevadila ani absence kapitána Romana Košťála, a hrálo se převážně před vápnem Bíloveckých. Navíc Lukáš Ptáček nejprve z trestného kopu o pár decimetrů přestřelil branku, pak v 8. minutě po parádním průniku připravil tutovku pro Františka Hanuse, který možná pálil trochu ukvapeně mimo. Až dotud šlo vše, jak mělo.

Jenomže pak to přišlo. V 17. minutě za domácí obranu zaběhl Střelec, kterému sice sólo zneškodnil včasným vyběhnutím Jakub Kodeš, jenže odražený balón Krayzel poslal z 23 m do šibenice – 0:1. O tři minuty později brankář Bosporu vyškrábnul na roh technický pokus Mozola, který míč od praporku následně posadil přesně na hlavu znovu nekrytého Krayzela – 0:2. Pak Střelec z úhlu naštěstí neuspěl, ale čtvrthodinu bohumínské hrůzy zakončil chytrý pas Mozola a blafák M. Sochy – 0:3.

Z těžkého KO se domácí vzpamatovávali složitě. Moc chtěli s výsledkem něco udělat, jenže střelecky se tým trenéra Martina Špičky dlouhodobě trápí. V 50. minutě po nákopu Ptáčka neudržel brankář Jaška míč, Milan Halaška střílel ze sedmi kroků do prázdné brány, ale do cesty gólové trefě skočila hned dvojice obětavých bíloveckých obránců, kteří míč srazili na roh. Na opačné straně zase protáhl gólmana Bosporu z hranice vápna Dostál.

Bohumínští měli i šance, Hanus hlavou těsně minul vzdálenější tyč, centr Halašky nezkrotil pár kroků od branky osamocený Michal Kvapil. Ale všechno bylo marné. V 84. minutě stejný hráč navíc po přetaženém centru z těžkého úhlu nastřelil tyč. Zápas plný domácího zmaru pak zakončilo sólo T. Sochy v nastaveném čase, balón naštěstí minul branku Bosporu.

„Čtvrthodinu v první půli jsme hrubě nezvládli a pak už bylo dost složité s výsledkem něco provést. Nedala se týmu upřít snaha, ale koncovka je naším velkým problémem od začátku sezóny. Možná je pro nás výsledek trochu krutý, jenže s tím těžko něco uděláme,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka, který byl alespoň rád, že do části utkání už naskočil po zranění útočník Jakub Padých.

FK Bospor Bohumín – FC Bílovec 0:3 (0:3), branky: 17. a 20. Krayzel, 33. Socha. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Jan Kodeš, Stošek – Strojek (63. Kvapil), Palej (74. Padých) – Ptáček, Hanus (63. Ferenc), Malysz (46. Bloksch) – Halaška.

Comments are closed.