Halaškova trefa byla znovu vítězná!

Cennou výhru dovezli muži Bosporu z Frenštátu. Pod vrcholem Radhoště to byl velký boj a řež, ale hostující fotbalisté prokázali, že jsou schopni se přizpůsobit čemukoliv. O jedinou branku se postaral Milan Halaška, který zaznamenal druhý vítězný gól v sezóně, notně mu k tomu ale dopomohla fatální chyba v rozehrávce frenštátského celku.

Předzápasový vytrvalý liják změnil zejména střední části hřiště doslova na bažinu. Vzhledem k tomu, že ve Frenštátě má hrací plocha minimální rozměry, dal se čekat tuhý boj. A to se bezezbytku splnilo. Rychleji se s podmínkami srovnali domácí – gólman Jakub Kodeš nejprve jen sledoval nepřesný pokus Buchlovského a vzápětí si snadno poradil s ranou Barana.

Bospor se přizpůsobil složitému klimatu i bojovnému soupeři, který se snažil o jednoduchý fotbal se spoustou nakopávaných míčů, zhruba po deseti minutách. Během chvíle pak ze slibných pozic dvakrát pálil František Hanus, ale neměl seřízena přesně mířidla. Největší šance první půle přišla tak až ve 32. minutě, kdy zdálky napřáhl Vojtěch Malysz, jeho bombu gólman Páleník neudržel, ale Milan Halaška už jej z bezprostřední blízkosti nedokázal přehodit.

Také po přestávce byl k vidění vyrovnaný zápas, ve kterém se hosté víc pouštěli do kombinace. Hned několikrát se Bohumíňáci (a asi i oprávněně) zlobili na zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který posoudil ofsajdové situace ve prospěch domácích. Z přísně nařízeného trestného kopu navíc minul tři tyče jen těsně frenštátský kanonýr Klimpar. Na opačné straně se neujala Halaškova kličkovaná.

Klíčové chvíle přišly vzápětí. V 68. minutě se zaskvěl brankář Jakub Kodeš, který vyškrábl konečky prstů bombu Klimpara. O pět minut později pak domácí nesmyslnou zpětnou přihrávkou vyslali do úniku Halašku, který se v takových situacích nemýlí – 0:1! To byl signál pro hlasitou skupinu fandů Beskydu, kteří do té doby hrubě uráželi „jen“ hráče hostů a rozhodčí, aby se hněv zdejší inteligence obrátil i proti vlastním hráčům. Kdyby někteří „fanoušci“ raději na fotbal nechodili, udělali by lépe…

Ale pojďme k fotbalu. Zajímavé momenty už se odehrávaly pouze před domácí brankou. V 81. minutě to technicky zkoušel z trestného kopu Jan Kodeš, gólman Páleník se vyznamenal. O chvíli později si svůj minisouboj z další standardní situace zopakovali, tentokrát bombu stopera Bosporu frenštátský gólman neudržel, ale Halaška zblízka neuspěl. V nastavení ještě Páleník neprostřelil Jan Stošek.

„Jsem za to vítězství moc rád. Dokráčeli jsme za ním tvrdou a poctivou prací, ovšem podle mě jsme byli fotbalově vyspělejší. Domácí hráli jednoduše, vidět byl znovu střelec Klimpar. O gól se postaral Milan Halaška, který podal výborný výkon. V závěru jsme střídali některé kluky i proto, že se hrálo tvrdě a obávali jsme se druhého napomínání,“ řekl kouč Bosporu Martin Špička.

SK Beskyd Frenštát – FK Bospor Bohumín 0:1 (0:0), branky: 72. Halaška. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Jan Kodeš, Košťál (15. Strojek), Stošek – Václavíček, Palej – Ptáček (80. Ferenc), Hanus (60. Bloksch), Malysz (80. Kvapil) – Halaška.

Comments are closed.