Naděje na dobrý výsledek žila půl hodiny

Chtěli se poprat o dobrý výsledek, ale zůstalo jen u přání. Muži Bosporu nakonec po dohodě klubů odehráli duel 1. kola MOL Cupu na hřišti druholigového Slezského FC Opava, kde více než půl hodiny odolávali stálému tlaku favorita. Pak ale přišly slepené dva góly a ze zážitku se začala stávat tak trochu noční můra. Devět inkasovaných gólů je hodně, bohužel rozdíl mezi celky byl příliš velký.

Domácí neponechali nic náhodě a nasadili silný tým včetně nové posily, chorvatského útočníka Pisačiče. Na gól čekal favorit jenom 10 minut, než střílený centr Kadlece prošel až na vzdálenější tyč, kde hlídkoval Didiba – 1:0. Pak se Bohumíňáci bránili, na ofenzivní výpady moc pomýšlet nemohli. V permanenci byl i gólman Jakub Kodeš, který se vrátil ze své požární mise do Řecka předčasně, neboť jeho vozidlo zastavila cestou porucha.

Zpět ale k fotbalu. Ve 37. minutě na hraně ofsajdu pláchl výtečný Helešic a jeho centr poslal do sítě Pisačič – 2:0. Bohumínské plány na znervóznění soupeře vzaly definitivně za své o dvě minuty později, kdy sudí Machálek nařídil po souboji Sporysze s Didibou přísnou penaltu, z níž se nemýlil Helešic – 3:0. Do poločasu měli ještě dvě tutovky Opavští, kdy exceloval gólman Kodeš, jediné ráně mezi tyče na opačné straně, o kterou se po slibném brejku postaral Milan Halaška, scházela razance.

Druhá půle se pak Bosporu nepovedla vůbec. Pisačič nejprve zatřásl břevnem, aby vzápětí uklidil za Kodešova záda centr Didiby – 4:0. Jen o dvě minuty později pak Darmovzal nabídl gólovou trefu také agilnímu Smékalovi – 5:0. Po hodině hry zahodil tutovku Gorčica, ale domácí to mrzet nemuselo. Vzápětí se totiž prosadil po rohu Ščudly hlavičkující Rychlý – 6:0.

Hra Bosporu se bortila jako domeček z karet, tým ztrácel psychické i fyzické síly. Kodeš ještě stihl vychytat Darmovzala a Pikulu, jenže na ránu Gorčicy už byl i on krátký – 7:0. V 74. minutě alespoň zkusil korigovat skóre Daniel Uher, bohužel tvrdou ránou minul zařízení. To Tiéhi hlavou po vybídnutí Poláka Pikula úspěšný byl – 8:0. Skóre uzavřel z penalty Pikul – 9:0.

„Chtěli jsme se vyvarovat chyb a držet co nejdéle vyrovnané skóre, ale to se nám nepovedlo. Udržet jednobrankový rozdíl do půle, to by se domácím hrálo už hůře, ale dvě trefy před pauzou nás zlomily. Nicméně i tak jsme ve druhém poločase měli být lepší, s výkonem rozhodně spokojený nejsem, i když soupeř měl velkou kvalitu,“ řekl trenér Bosporu Martin Špička.

Slezský FC Opava – FK Bospor Bohumín 9:0 (3:0), branky: 37. a 50. Pisačič, 10. Didiba, 39. z pen. Helešic, 52. Smékal, 63. Rychlý, 71. Gorčica, 86. Tiehi, 89. z pen. Pikul. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Košťál, Stošek – Strojek (60. Uher), Palej – Ferenc (46. Bloksch), Ptáček (73. Hanus), Malysz (46. Kvapil) – Halaška (60. Jan Kodeš).

Foto/zdroj: Eliška Židková, sfc.cz

Comments are closed.