Chyběla efektivita, bohužel nikoliv hrubé chyby

K úvodnímu zápasu nového ročníku divize F vyrazili muži Bosporu na pořádně horkou půdu do Rýmařova. K absentujícímu střelci Jakubu Padýchovi nečekaně přibyla i brankářská jednička Jakub Kodeš, který byl narychlo poslán hasit požáry do Řecka, a citelné zásahy celistvost týmu narušily až příliš. Hrozící debakl Bohumíňáci nakonec odvrátili, ale na body v podhůří Jeseníků nedosáhli.

Přitom zprvu to nevypadalo vůbec zle, v 5. minutě po sérii hlaviček měl zblízka tutovku na svých kopačkách Milan Halaška, jenže z malého vápna nastřelil jenom gólmana Baroše. O chvíli později hostující střídačce řádně zatrnulo, když se domácí útočník srazil s vybíhajícím brankářem Bosporu Michalem Sztefkou, který byl otřesen a dlouho ošetřován. Trenér gólmanů Pavel Hanusek nakonec ovšem do hry nemusel…

Bospor dál držel míč, a přestože nebyl nijak nebezpečný, hrálo se na hony daleko od branky hostů. Katastrofa se začala rodit nenápadně. Ve 26. minutě zahrávali domácí trestný kop z hloubi pole, míč po nákopu líznul Kolísek a trefil přesně šibenici – 1:0. Domácí dostali křídla a rázem bylo ve vápně Bosporu rušno. Ve 39. minutě navíc po rychlém kontru a zpětné přihrávce udeřil M. Furik – 2:0. A aby toho nebylo málo, tak ze situace silně zavánějící ofsajdem skóroval vzápětí Navrátil – 3:0.

To už začínalo s Bohumíňáky vypadat hrozivě, naštěstí ještě před pauzou zapadla do sítě tečovaná střela Ondřeje Strojka – 3:1! Jenže po přestávce to bylo pořádně dokola. Bospor tvořil, šance si však vytvářel soupeř. Konečný z náběhu z pár kroků naštěstí trestuhodně přestřelil. O korekci skóre se pak pokoušel Ondřej Václavíček, ale na centr ve skluzu nedosáhl, František Hanus střílel jen do gólmana.

Čím víc Bohumíňáci riskovali, tím větší okénka se v jejich defenzivě objevovala. Jeřábek v 64. minutě obešel vše včetně brankáře Sztefky, pálil však do boční sítě. Bohumínský gólman pak vychytal šanci J. Furika, a tak až v samém závěru po centru Hanuse hlavou snížil Václavíček – 3:2! V nastavení přišla ještě zahozená tutovka domácího Konečného, šance Bosporu už se diváci nedočkali.

„Paradoxně to fotbalově nebylo z naší strany špatné, ale udělali jsme hrozivé chyby. Změna na postu gólmana tým psychicky poznamenala. Nebyli jsme ani důrazní v šestnáctce, i když první šanci jsme měli, a kdoví, jak by se zápas vyvíjel, pokud by ji Milan Halaška proměnil. Bohužel, musíme teď zabrat v poháru a doma s opavským béčkem,“ řekl kouč Bosporu Martin Špička.

SK Jiskra Rýmařov – FK Bospor Bohumín 3:2 (3:1), branky: 26. Kolísek, 39. M. Furik, 41. Navrátil – 44. Strojek, 90. Václavíček. Sestava Bosporu: Sztefka – Sporysz, Václavíček, Košťál, Stošek – Strojek (54. Ptáček), Palej – Bloksch, Hanus, Malysz (73. Kvapil) – Halaška (66. Ferenc).

Comments are closed.