Sedmý korálek se ztratil na poli…

Posedmé v sezóně už to vítězně nevyšlo. Bospor další korálek do šňůry šesti podzimních výher nepřidal, podlehl 0:1 na stadionu v Kuníně, kde je doma v azylu dosud tápající Nový Jičín. Trávník ale víc než divizní kolbiště připomínal pole, vhodné k sázení brambor… Podmínky přesto byly stejné pro obě mužstva, a domácí se s tím srovnali lépe.

Už ve 3. minutě posoudil hlavní sudí střet Romana Košťála s protivníkem ve vápně jako nedovolený a kopala se penalta. Domácí Hurta se z ní nemýlil – 1:0. Přesně to byla voda na mlýn domácího celku. Novojičínští se zatáhli do pevného bloku a bránili, bránili a bránili. Tvořit na hrbolatém trávníku, kde balón hráčům poskakoval u kopaček jako jojo, moc nešlo. Takže šance na sebe daly čekat.

Bospor byl silný na míči, domácí si tak často pomáhali fauly, jenže standardní situace hostům vůbec nešly. Tolik centrů se snášelo do pokutového území soupeře, ovšem všechno marné. A když se už do vápna s míčem u nohy vřítil Petr Bloksch, brankář Morys vytáhnul parádní zákrok. Času přesto bylo pořád dost, byť do poločasu už další šance Bohumíňáci neměli.

Po obrátce se obraz hry nezměnil. Pokud by se hrálo na ledě, tak by rolba mohla upravovat led jen na jedné polovině hřiště. Domácí hrozili jenom zřídka z brejků, a přestože je měli nebezpečné, šance se začaly rodit na druhé straně. Jenže František Hanus neuspěl, dělovku Jana Ference vyřešil Morys a v největší tutovce selhal Bloksch. Třikrát žádali hosté i odpískání penalty, marně… Prohra byla na světě.

„Věděli jsme, že trenér soupeře Péťa Blejchař, který kdysi za Bohumín hrál, má nůž na krku, a nechtěně jsme mu pomohli. Gól byl důležitý, ale měli jsme před sebou celý zápas na obrat. Hráli jsme slušně, jenže po šestnáctku. Balón nám skákal, přesto jsme měli tři šance. Nevyšlo to, scházeli citelně i Milan Halaška s Dominikem Palejem,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Nový Jičín – FK Bospor Bohumín 1:0 (1:0), branka: 3. z pen. Hurta. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Ferenc, Václavíček, Košťál, Stošek – Bloksch, Hanus, Jan Kodeš (71. Malysz), Strojek, Uher (53. Šebek) – Latocha.

Comments are closed.