Šlágr lídrů se sladkou penaltovou tečkou!

Legendární režisér Alfréd Hitchcok by si v horkém nedělním odpoledni přišel v Bohumíně na své. Okresní derby nejvýše postavených týmů v tabulce zvládl lépe Bospor. Před více než 700 diváky však o porážce Dětmarovic rozhodl až závěr duelu – hosté šli osm minut před koncem do deseti a v poslední minutě rozhodl z nařízené penalty Milan Halaška.

Nově složený dětmarovický celek v úvodu dost zlobil. První velkou šanci měl ve 12. minutě Tomáš, který hlavičkoval po centru Ježe, naštěstí Jakub Švrčina při své podzimní premiéře na čáře zasáhl včas. Po čtvrthodině se probral i lídr divize F, rána Františka Hanuse prolétla jen těsně vedle. Stejný hráč za chvíli vyslal do úniku z úhlu Maria Latochu, jehož pokus po zemi vykopl s velkou námahou na roh polský brankář hostů Majerczyk.

Ve 29. minutě hosté zbytečně faulovali blízko šestnáctky, Hanus sehrál nacvičený signál s přihrávkou do druhé vlny a nabíhající Dominik Palej uklidil levačkou balón do šibenice – 1:0! Bospor se uklidnil, ale asi až moc. Ve 38. minutě po nevinném nákopu míč doputoval do těžké pozice ke Švrčinovi, kterému ještě nešťastně uskočil, a Staško dokonal zkázu – 1:1.

Do přestávky se ještě mohlo měnit skóre na obou stranách. Nejprve Milan Halaška prošel přes dva protihráče, ale Majerczyk byl na zemi u tyče po jeho střele včas. Pozorný byl i na opačné straně Švrčina, který na poslední chvíli tygřím skokem zmařil cestu ke gólu Tomášovi.

Do druhé půle vstoupili domácí daleko lépe a zatlačili Dětmarovické k jejich šestnáctce. Do tutovky se po centru Jana Stoška prodral Halaška, kterého však vychytal brankář hostů, a ti se ubránili i při následném velkém závaru, kdy chyběly milimetry ke gólové hlavičce Ondřeji Václavíčkovi, čerstvému tatínkovi malého Martínka.

Naposledy zahrozili hosté nepřesnou střelou Macka z úhlu, a pak už se za třemi body hrnul Bospor. Domácí nutili soka k chybám i faulům, ale dlouho scházelo vyústění tlaku. Hanus ze dvou trestných kopů těsně minul, zákrok Igbinoby na Paleje ve vápně se nepískal, dlouhonohý stoper hostů pak v poslední chvíli zmařil skluzem i nebezpečný únik Halašky.

V 81. minutě vysunul Ondřej Strojek do sóla oporu Bosporu znovu, Václavek ve skluzu míč netrefil a ani nemohl protestovat – jasná červená karta. Hosté začínali chvílemi zmatkovat a výsledek se brzy dostavil. Exbohumínský stoper Moskál naivně zezadu kopnul přes lýtka Martina Šebka a při penaltě Halaška prokázal nervy ze železa – 2:1!

„Byli jsme skoro v celém utkání lepší. Hostům sice patřil úvod, kdy měl pár možností, ale pak jsme se zvedli a šli do vedení. Dětmarovice jsme sami vrátili do hry vyrovnáním, přesto ve druhé půli jsme šli cílevědomě za výhrou. Měli jsme možnosti, naštěstí se nám pak povedlo rozhodnout. A to, že to přišlo z penalty v poslední minutě, tak o to je výhra v derby sladší,“ řekl asistent trenéra lídra tabulky Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Dětmarovice 2:1 (1:1), branky: 29. Palej, 90. z pen. Halaška – 38. Staško, ČK: 82. Václavek (D.). Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Václavíček, Košťál. Stošek – Hanus (90. Malysz), Palej, Strojek – Bloksch (67. Šebek), Latocha (61. Jan Kodeš), Halaška (90. Uher).

Comments are closed.