I vydřené vítězství je vítězstvím za tři body

Černé pásky na rukávech, sbírka mezi diváky i hráči, minuta ticha na úvod. Bohumín se vzpamatovával z tragédie a v tomto duchu se nesl i divizní duel Bosporu s Bruntálem. O jedinou gólovou radost vítězů se postaral hostující Galus, který se trefil do vlastní brány, a byť svěřenci trenéra Martina Špičky neexcelovali, tři body se rozhodně počítají!

Bospor měl převahu, ale dlouho platonickou. Ráně Milana Halašky z úvodu chyběla razance, Petr Bloksch sám za obranou si v rozhodující chvíli ukopnul míč, další Halaškovu hlavičku si pohlídal gólman Šidlák. Poslední čtvrthodina přinesla ještě zvýšený nápor. Bloksch v pádu o pár decimetrů minul zařízení, mezi tyčemi neskončila ani další rána Halašky.

Asi největší možnost první půle měl na kopačce František Hanus ve 39. minutě, když po akci ze strany dostal míč k penaltovému puntíku, bohužel placírkou minul šibenici. Málem platilo „nedáš – dostaneš“. Ve 44. minutě se na brankáře Jakuba Kodeše řítil úplně sám Kubičík, ale naštěstí s šancí naložil prachbídně a přestřelil. Půli zakončila hlavička Ondřeje Strojka mimo.

Po přestávce tlak domácích sílil. V 52. minutě po dobrém presinku centr Jana Ference těsně hlavičkou minul Mario Latocha. Gól přišel až o čtyři minuty později. Hanus poslal do vápna ostrý centr a Galus ze tří kroků zamířil pod břevno vlastní brány – 1:0! O chvíli později mohl náskok znovu navýšit Hanus, jenže jeho technická střela skončila těsně vedle.

Bruntál dlouho nevypadal na to, že by mohl pomýšlet na body, jenže nepříznivě se vyvíjející skóre hosty vybičovalo. Po hodině hry Urban z trestného kopu zatřásl tyčí domácí brány! I dál měl Bospor větší šance, ale balón už drželi hosté. Jejich gólman Šidlák si poradil i s pokusem Latochy, v 68. minutě vystihl pokus Halašky o kličku a tečovaná rána Jana Kodeše šla mimo.

Ve vypjatém závěru balón několikrát zle poskakoval v domácí šestnáctce, Bospor ale dokázal odolávat. Poslední domácí možnost měl Halaška, který kroutil balón na zadní tyč, bohužel do sítě si míč cestu nenašel. Těsně před závěrečným hvizdem málem udeřil soupeř – střídající Šaffa se opřel do balónu z 28 metrů a naštěstí s Kodešem přehodil i břevno.

„Vítězství jsme doslova utrpěli. Připravovali jsme se na to, že Bruntál bude vycházet z bloku, ale bohužel v prvním poločase jsme byli pomalí na míči, chyběl nám i moment překvapení nebo kolmá přihrávka. Ve druhé půli si soupeř dal gól a paradoxně mu to pomohlo. Bruntál se zvedal, my zahodili šance a se štěstím to přežili do konce,“ prohlásil asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC Slavoj Olympia Bruntál 1:0 (0:0), branka: 56. vlastní Galus. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Ferenc (60. Uher), Václavíček, Košťál, Stošek – Hanus (80. Šebek), Palej, Strojek (69. Jan Kodeš) – Bloksch (84. Malysz), Latocha (72. Kubinski), Halaška.

Comments are closed.