Po tragédii přišla aspoň fotbalová radost

Den před vstupem Bosporu do nového ročníku soutěže došlo v Bohumíně k obrovské tragédii, kdy jedenáct lidských životů padlo za oběť požáru bytu v panelovém domě. Na stadionu Kovony týmy uctily památku tragicky zahynulých minutou ticha a konečná výhra 2:1 mohla pak alespoň trochu pohladit rozbolavělé duše členů bohumínského týmu.

Opticky měla rezerva ligové Karviné mírně navrch, ale dobře fungující obrana Bosporu ji nepouštěla do vyložených šancí. Vše potřebné vyřešil i brankář Jakub Kodeš, který inkasoval jenom jednou. Ve 39. minutě po rychlém průniku se dostal ve vápně k míči Hejda a prudkou bombou rozvlnil síť – 1:0. Ještě do pauzy se rezervní tým ligového MFK řítil do pár nebezpečný brejků, ale nedotáhl je.

V posledním mistrovském zápase minulé sezóny, kdy se jarní část divize kvůli koronavirové pandemii vůbec nerozehrála, Bospor také na karvinské půdě prohrával o branku, ale skóre pak dokázal obrátit. Trenér Martin Špička zřejmě duel z listopadu 2019 hráčům o přestávce v kabině důkladně připomenul, protože po obrátce se scénář minulého derby naprosto shodně opakoval.

Hned ve 47. minutě zatáhl míč po straně Jan Ferenc, jeho přesný centr sklepl Mario Latocha ke kopačkám zkušeného Františka Hanuse, který obstřelem zařídil vyrovnání a potvrdil tak své střelecké vzepětí posledních přípravných týdnů – 1:1! O pět minut později pak vápnem prolétl centr Milana Halašky až k Latochovi, který k asistenci přidal i první letošní trefu – 1:2!

Domácí se snažili, ale šance nepřicházely. Naopak potvrdit výhru mohl Bospor, přesto skóre se už neměnilo. „Bylo štěstí, že jsme nedostali druhý gól, který by to možná rozhodl. Karviná tam měla ke konci poločasu brejky, kdy to smrdělo. Naštěstí to kluci ustáli. Celkově se k tomu postavili perfektně, jsem na ně hrdý. Předvedli srdíčko. Přitom podmínky hrály spíš pro mladého soupeře,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička.

MFK Karviná B – FK Bospor Bohumín 1:2 (1:0), branky: 39. Hejda – 47. F. Hanus, 52. Latocha. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Ferenc, Václavíček, Košťál, Stošek – Halaška, Palej, Strojek, F. Hanus (76. Jan Kodeš), Bloksch (87. Uher) – Latocha (83. Kubinski).

Foto: Deník – Tomáš Januszek

Comments are closed.