Kouč Martin Špička: Chceme být tvořivější

Celé kvarteto červencových přípravných zápasů zvládli muži Bosporu vítězně a udrželi si i průměr nad čtyřmi vstřelenými góly v utkání. Věhlasnější týmy ze stejné nebo dokonce vyšší úrovně však mezi protivníky scházely. Při výběru soupeřů pro letní přípravu to ale byl záměr kouče MARTINA ŠPIČKY, víc se chtěl zaměřit na ofenzivu.

Nebude na škodu, že jste nepoměřili síly s kvalitativně silnějšími soky?
Když vezmu naši dvouletou historii zpětně, tak byly naše výkony v divizních zápasech takové bojovné, upracované. Myslím, že jsme tým vhodně doplnili, proto jsme i zvolili soupeře, proti kterým jsme mohli více tvořit. Úplně ani nesouhlasím, že všichni soupeři byli slabší. Loňský lídr krajského přeboru z Bílovce v přípravě zdolal Polanku, Petřkovice a v generálce Frýdlant, kdežto my jej porazili po výborných výkonech dvakrát během léta 4:1 a 4:2.

Celkově byla přesto příprava zvláštní, kvůli nedokončené minulé sezóně hodně dlouhá. Je to teď znát, že bylo na všechno víc času?
Tak především je třeba vidět, že pro všechny týmy byly podmínky stejné. Myslím si, že nejvíc je dlouhá příprava znát na natěšení hráčů. Už se nemohou dočkat prvních mistráků. Doufám, že se celá sezóna odehraje až do konce, bez přerušování a bude fér. Moc bych si to přál.

Došlo k doplnění týmu o zkušené fotbalisty. Jste spokojen?
Získali jsme kvalitu. Ondra Václavíček je velice zkušený borec, charakterově výborný. Totéž platí o Ondrovi Strojkovi, který by nám měl vylepšit v záloze hru směrem dopředu, oba mají výborný fyzický fond. Jsem rád, že se vrátil Mario Latocha, který ještě potřebuje víc zklidnit ve finální fázi, a doufám, že bude fit i Martin Šebek, protože pak nám hodně pomůže.

Právě zranění váš tým trochu limitovala. Jak na tom jsou hráči teď?
Až na Martina Šebka, který měl individuální program a snažil se posílit problémové partie, jsme byli v generálce kompletní. U něj uvidíme v pátek, jak se bude cítit. Hráli už i Roman Košťál, Dominik Palej, po delší době taky Lukáš Poštulka. Duel se Stonavou jsme zvládli, i když chybějící herní praxe u některých byla znát, ale je čas formu ještě do neděle vyladit.

Co očekáváte od svého týmu?
Že navážeme na šesté místo z nedohrané minulé sezóny a třeba ho ještě vylepšíme. Chceme hrát v horní polovině tabulky. Vím, že změny přišly, musí si to ještě sednout a také bude tlak na každé místo v základu, takže bude důležité, jak se s tím každý hráč popere. Ale jsem i díky výkonům z přípravy optimistou, že to zvládneme se ctí!

Kde hledáte favority soutěže?
Určitě k nim budou patřit béčka ligových celků Opavy i Karviné, tam bude kvalita a navíc ji mohou umocňovat pendlující hráči z áčka. Zbytek týmů by měl být zase hodně vyrovnaný.

Comments are closed.