Bospor rozstřílel i silný tým Bílovce

Muži Bosporu zvládli úspěšně i zřejmě nejtěžší prověrku letní přípravy a proti favoritu krajského přeboru z Bílovci si znovu solidně zastříleli. Na vítězství 4:2 se podílel dvěma trefami z penalt Milan Halaška, domácímu celku pak ani příliš nevadilo, že ve vyhecovaném zápase dlouho dohrával bez vyloučeného stopera Ondřeje Václavíčka.

Bohumíňáci i bez zraněných Romana Košťála, Dominika Paleje, Martina Šebka, Daniela Uhra a Lukáše Poštulky, kdy navíc ještě chyběl i brankář Jakub Švrčina, udávali tempo hry, přesto ve 14. minutě po rychlém výpadu se jako první trefili Bílovečtí.

Domácí stihli skóre otočit ještě do pauzy. Po standardní situaci sice ještě Václavíček roztřásl břevno hostující branky, ale pak ve 35. minutě po akci Jana Stoška a sklepnutí ve vápně srovnal František Hanus a dvě minutě před přestávkou Halaška proměnil první penaltu v zápase.

Po obrátce se na hřišti hodně jiskřilo a po sérii žlutých karet musel předčasně pod sprchy Václavíček. Halaška pak ještě trefil podruhé v utkání konstrukci branky, ale po tečované ráně hostů v 68. minutě bylo srovnáno. Favorit ale měl převahu a zúročil ji. V 70. minutě znovu z penalty zařídil Bosporu vedení Halaška a dvanáct minut před koncem uzavřel skóre Petr Bloksch.

„Zápas měl velkou kvalitu a jsem rád, že jsme to zvládli velmi dobře. Máme problémy se zraněními, ale snad se to bude zlepšovat. V sobotu nás čeká generálka proti Stonavě, kdy budeme mít i společný oběd s vedením, a pak už budeme vyhlížet start divize,“ uvedl trenér Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – FC Bílovec 4:2 (2:1), branky Bosporu: Halaška 2 (obě z pen.), Hanus, Bloksch. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš (46. Štefka) – Ferenc (62. Malysz), Jan Kodeš, Václavíček, Stošek – Bloksch, Kubinski, Strojek, Hanus, Halaška – Latocha.

Duel se Stonavou uzavře letní přípravu. Hraje se v sobotu 1. srpna od 15:30 hodin za parkem.

Comments are closed.