Bospor vyzve v exhibici hokejové šampiony!

Potvrzeno, ujednáno! V pondělí 27. července od 17 hodin se ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem odehraje exhibiční fotbalový souboj, v němž proti domácím borcům divizního Bosporu stanou Oceláři z Třince. Poslední extraligoví šampioni v Bohumíně předvedou, jak jim to jde v kopačkách na zeleném pažitu.

Hokejové týmy během letní přestávky občas akceptují pozvánku k exhibičnímu fotbalovému střetnutí, a tak došlo také dohodě mezi bohumínským klubem a Oceláři. Současný kouč Třince Václav Varaďa sám kdysi na stadionu Bosporu nastoupil za hvězdný Kubina Team, teď se vrátí do Bohumína v jiné roli.

„Koho bude mít v utkání k dispozici, to je zatím ještě otázka. Áčko má do 20. července dovolenou a během prvního tréninkového týdne se dá dohromady fotbalová soupiska,“ prohlásil marketing manažer HC Oceláři Třinec Peter Harvan.

Gólmani Štěpánek s Malíkem, obránci Doudera, Galvinš, Kundrátek, útočníci Růžička, Hrňa, Dravecký, Vrána, Chemielewski a další. Co jméno, to hokejový pojem. V půlce prázdnin tedy v Bohumíně předvedou, jak si tihle borci poradí i s fotbalovým míčem. „Už se moc těšíme, bude to pro náš příjemné zpestření přípravy,“ potvrdil trenér FK Bospor Martin Špička, jehož svěřenci zahájili po krátké pauze tréninky před divizní sezónou v úterý 7. července.

Pořadatelům momentálně komplikují přípravy exhibice jen opatření proti šíření koronaviru v okrese Karviná. „Doufáme ale, že lidé budou moci dorazit na stadion v co nejhojnější počtu. Jsme připraveni zajistit taková opatření, abychom vyhověli všem požadavkům,“ řekl předseda FK Bospor Ivo Cichoň.

Součástí doprovodného programu utkání by měla být i autogramiáda hokejových hvězd. „Uvidíme, ještě zbývá pořád dost času. Hrát chceme, ostatně o dva dny později bychom v Bystřici měli změřit síly ve fotbalovém zápase s Fanklubem HC Oceláři,“ nastínil další plány Peter Harvan.

Exhibiční duel v Bohumíně se bude hrát v pondělí 27. července od 17 hodin, vstupné vyjde na padesátikorunu, ženy a děti mají tradičně vstup zdarma.

Comments are closed.