Bitvu o Bohumín neodvrátí ani počasí!

I když počasí zrovna moc nepřeje, Bitva o Bohumín se konat bude. Déšť, ne déšť. V sobotu 20. června v 16 hodin nastoupí na hřišti za parkem divizní FK Bospor proti Slovanu Záblatí, působícímu v I.B třídě, a výtěžek městského přípravného derby půjde na podporu 12tiletého Tomáška, klienta střediska rané péče Salome.

Předzápas po 14. hodině obstará tým těch nejmenších talentů Bosporu. „Náš ročník 2013, doplněný ještě i o mladší kluky nastoupí proti výběru Akademie FC Baník Ostrava pod vedením trenéra Martina Folty,“ uvedl šéftrenér mládeže FK Bospor Petr Bijok a doufal, že vytrvalý příval vody nakonec pustí malé špunty na hlavní hřiště: „Byl by to pro ně zážitek.“

Od 16 h pak bude následovat hlavní zápas. „Těšíme se, ale trápí nás, že trochu sčítáme absence. Některé opory nám asi budou scházet,“ připustil obránce Slovanu Dušan Socha s tím, že ani tak hosté nechtějí nechat soupeři nic zadarmo: „Počasí nám přeje. Ve třiceti stupních by to pro nás s fyzicky vyspělým soupeřem bylo hodně složité.“

V ideálním hráčském rozpoložení nebude ani domácí favorit. K dispozici nebude třeba ani čerstvá přerovská posila Ondřej Václavíček. „Má doma rozlučku,“ usmál se trenér Bosporu Martin Špička. Ostatně po skončení zápasu čeká závěrečné sezónní posezení také domácí borce. „Doufám, že bude co slavit, chceme se v derby ukázat,“ dodal kouč.

Po závěrečném hvizdu dojde k předání výtěžku z utkání rodině malého Tomáška. „Pevně věřím, že i když počasí není ideální, lidé přijdou. Je to unikátní zápas, fotbalu se letos nehrálo moc a určitě bude o zábavu postaráno,“ dodal předseda pořádajícího klubu FK Bospor Ivo Cichoň.

Otevřeny budou pokladny z parku i Janáčkovy ulice, vstupné je 50 Kč, ženy a děti neplatí. Na pokladnách budou kasičky, kde bude možné poskytnout dobrovolný příspěvek pro malého Tomáška.

Comments are closed.