Dvougólový šok uťal pátý díl seriálu

Už to vypadalo, že muži Bosporu vyhrají také popáté v řadě. Těsně před koncem vedli nad nováčkem z Frenštátu dvoubrankovým rozdílem a nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo dojít ještě k zvratu. Jenže v tom umí být fotbal krásný i krutý zároveň. Dvě hlavičky znamenaly, že pátý díl tříbodového seriálu Bohumíňáci nenapsali, naopak body se nečekaně rozdělily.

Zprvu však působil nebezpečněji Beskyd. Jakub Švrčina musel řešit už ve 4. minutě sólový únik Waldera a naštěstí vyběhl včas. První možnost domácích měl na kopačce po vybídnutí Petra Bloksche kanonýr Jakub Padých, s jeho ranou na první tyč si ovšem gólman Mrozek poradil. Vzápětí po rohu nejlepší střelec Bohumínských v dobré pozici promáchl.

Po čtvrthodině se zdálky nenápadně opřel do balónu Malý, jeho plachtící projektil stihnul Švrčina srazit do strany a dorážející Baran z těžkého úhlu napálil vnější tyč. Pak se blýsknul brankář Frenštátu, který parádní robinzonádou zachytil do šibenici směřující ránu Františka Hanuse z přímého kopu, nepřekvapil jej ani do brány směřující centr Bloksche ze strany.

Bospor přece jenom s přibývajícím časem utahoval šrouby, ale musel být pozorný i vzadu. Ve 38. min. totiž pláchnul obráncům frenštátský bombarďák Klimpar a Švrčina se štěstím patičkou míč dokázal zastavit. Poločas uzavřel závar před brankou hostů, kdy se z druhé vlny dostal dělovkou k zakončení střídající Matěj Richtár, jenže neseřídil mířidla.

Druhé půle už se hrála v režii domácích. Richtárův centr málem uklidil z první do sítě Milan Halaška, chyběly centimetry. V 56. min. to už ale přišlo. Padých se postavil asi 25 metrů od brány k trestnému kopu a to je skoro signál, aby se ostatní spoluhráči šli do středu hřiště radovat. Mrozek plachtil vzduchem tentokrát marně – 1:0! Jenže zčistajasna mohlo být za chvíli srovnáno, protože nenápadně pálil Waldner a jeho pokus skončil na tyči.

Byl to ovšem jen hostující výstřelek. V 65. min. znovu měl moře práce brankář Beskydu, který si náramně poradil s pokusem Hanuse. Zmatek v defenzívě a hlavně vápně soupeře pak způsobil i průnik Richtára, ale až o chvíli později přímočarou akci předvedl Bloksch, balón předložil Padýchovi, který se nerozpakoval a přihlásil se do soutěže o týmový gól roku – 2:0!

Bohumíňáci váleli. Hanus bombou z trestného kopu zatřásl břevnem, po signálu z dalšího volného kopu nebezpečně střílel Padých, s tečí skončil míč těsně vedle tří tyček. V 84. min. předvedli domácí další nacvičenou akci, kdy dílem řízení osudu znovu nedosáhl forvard Bosporu na hattrick, no, a pak se děly věci. Frenštát doslova zmrazil domácí publikum.

V 86. minutě nenápadně odcentroval Pokorný od rohového praporku, Fojtík dostal kousek prostoru ve vápně a na jeho hlavičku si sice Švrčina sáhl, ale po zásazích obou tyčí už marně doloval míč zpoza brankové čáry stoper Jan Kodeš – 2:1. Vzápětí Malý poslal z trestného kopu plachtící centr do vápna, nejvýš vyskočil znovu Fojtík a bylo po náskoku – 2:2.

„První poločas přinesl víceméně boj. Frenštát hrál dobře organizovaně z bloku a my jsme se k ohrožení branky těžko dostávali. Po přestávce jsme ale byli jasně lepší. Pomohl nám gól z trestného kopu, měli jsme další šance, přidali i druhou branku. Pak ale přišla poslední pětiminutovka a bylo to v háji,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm 2:2 (0:0), branky: 56. a 71. Padých – 86. a 88. Fojtík. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Kodeš, Košťál, Stošek – Jesch (27. Richtár), Hanus (83. Kubinski), Palej, Halaška (75. Latocha) – Bloksch – Padých.

Comments are closed.