Příběh nekončí aneb 4 krát 3 je 12!

Bospor se rozjel k nevídané jízdě! Svěřenci trenéra Martina Špičky dokázali v Polance nad Odrou vybojovat druhé vítězství na hřištích soupeřů za sebou a dokonce to znamená i čtvrtý plný bodový zisk v řadě. Dvakrát se mezi střelce zapsal Jakub Padých, který s 11 zásahy už dýchá na záda nejlepšímu střelci divize F, rýmařovskému Šupákovi.

Bospor začal proti oslabenému soupeři sebevědomě a od začátku diktoval tempo. V 9. min. zahájil své úchvatné představení na polaneckém trávníku kapitán Roman Košťál, který míč vybojoval ve středu hřiště, do úniku vyslal ideálně Padýcha a to je v poslední době základní předpoklad k tomu, že ostatní se hned mohou jít do středu hřiště radovat – 0:1!

Domácího gólmana Virce pak zdálky protáhl Petr Bloksch, aby vzápětí měl na kopačce po dalším balónu za obranu Milan Halaška nášup, jenže brankář Polanky mu do jeho kličky stačil sáhnout a střelec Bosporu už neměl možnost zakončovat. Domácí zahrozili po ostrém centru ze strany, Tilkeridis však nemířil přesně, stejně jako Koutný ranou z trestného kopu.

Bohumíňáci byli důrazní, což se moc nelíbilo domácím fanouškům, ale takový fotbal v divizi slaví úspěch. Kdo nepřitlačí v soubojích, nemá šanci uspět. Několikrát hosté donutili svého soka k chybě v rozehrávce presinkem, jenže dlouho nemohli náskok navýšit vinou nepřesné předfinální fáze. Až ve 32. min. vybojoval balón Dominik Palej, Halaška našel za obranou rozběhnutého Paleje, kterému to lepí v koncovce náramně – 0:2!

Po obrátce se dlouho bojovalo ve středu hřiště. V 63. min. domácí Skřehot mohl využít chyby Bosporu v zárodku akce, poprvé v utkání však nechal po přímé střele na bránu vyniknout Jakuba Švrčinu. Navíc v 72. min. po obléhání branky domácích dostal Halaška hodně místa ve vápně a tyhle situace řeší jako přes kopírák. Jeho nadýchaný lob zapadl k tyči – 0:3!

Hosté se uklidnili asi až příliš, bohorovnost favorita znamenala, že nebezpečných šancí ve vápně soupeře ubylo. Jedinou možnost měl po úniku střídající Mario Latocha, který v tísni trefil Virce. Zbytek slibně rozjetých akcí Bospor nedotáhl. Naopak v závěru Vrzal nedokázal ve skluzu trefit zajímavý centr a čisté konto Švrčinovi nakonec sebral Bartoš, který pět minut před koncem na zadní tyči proměnil domácími dobře zahraný roh – 1:3. A to bylo vše.

„Od začátku jsme hráli odpovědně zezadu, vycházeli jsme z bloku a sázeli na brejky. Tentokrát jsme byli docela produktivní, navíc Polanku jsme pustili snad jenom do dvou vyloženějších šancí. Teď to chce dvě výhry zvenku potvrdit i doma proti Frenštátu a budeme s podzimem spokojení,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

SK Polanka nad Odrou – FK Bospor Bohumín 1:3 (0:2), branky: 9. a 32. Padých, 72. Halaška – 85. Bartoš. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Kodeš, Košťál, Stošek (53. Jesch) – Siekiera (46. Richtár), Hanus (80. Uher), Palej, Halaška – Bloksch (70. Latocha) – Padých (75. Lišaník).

Comments are closed.