Bospor už ví, jaké to je vyhrát doma!

Bylo to nekonečné. Od 14. června muži Bosporu čekali na vítězství na domácím hřišti. Teď to ale přišlo. Bohumíňáci v okresním derby za sychravého počasí udolali Havířov 2:0, když se domácí dostali brzy do vedení, navíc hosté ještě v první půli přišli o vyloučeného hrajícího kouče Matušoviče. Škoda pak promarněných šancí ve druhém poločase.

Když ve 4. minutě pálil hostující Chlopek z úhlu do boční sítě, nikdo z Indiánů určitě netušil, že je to poslední výraznější šance hostů v zápase. O tři minuty později naopak Jakub Padých vystihl rozehrávku otálejícího soupeře a v koncovce zachoval klid – 1:0!

Po další standardní situaci Padýchův střílený centr na poslední chvíli zkrotil gólman Přibyl, který si v 18. minutě poradil i s ránou Milana Halašky. Ve 27. minutě přišel další zlomový moment duelu. Unikajícího Padýcha zastavil hostující Matušovič skluzem a šel ven.

Bospor velmi dobře bránil a čekal na rychlé útoky a míče za obranou. V pěti případech ale domácí borce zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, signalizující ofsajd. Až před pauzou centr Jana Jesche prošel až k Janu Ferencovi, jehož křížná rána s tečí skončila vedle.

I po obrátce měli balón na kopačkách častěji oslabení hosté, ale šance přicházely jenom na druhé straně. Po standardní situaci a zakončení Halašky vykopávali Indiáni míč z čáry, pak po hodině hry a krásné akci Marka Lišaníka a Petra Bloksche Halaškův lob skončil na břevně.

V 62. minutě přišla pojistka. Jesch pasem za obranu poslal do úniku Halašku, který přehodil brankáře Přibyla – 2:0! Deset minut před koncem po presinku Jesche střílel znovu Halaška, ale gólu zabránil nevědomky spoluhráč Mario Latocha, kterého míč trefil zezadu do hlavy.

V 88. minutě se dostal do koncovky Latocha, technickou střelou však těsně minul. O chvíli později ještě technický lob Františka Hanuse skončil znovu na břevně, Latocha v dorážce balón netrefil a pokus Bloksche skončil na bránících hráčích Havířova. A to už bylo vše.

„Havířov vstoupil do utkání lépe, byl aktivnější. Nám pomohl vstřelený gól a pak i červená karta, a i když byl soupeř velmi dobrý na míči, žádnou velkou šanci v podstatě neměl. Zápas jsme mohli a měli rozhodnout dříve, šance na to byly,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Havířov 2:0 (1:0), branky: 7. Padých, 62. Halaška, ČK: 27. Matušovič (H.). Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Kodeš, Košťál, Stošek – Siekiera (61. Hanus), Bloksch, Jesch (81. Richtár), Halaška (85. Kubinski) – Padých (79. Palej), Lišaník (75. Latocha).

Comments are closed.