Přestřelku v Dětmarovicích zvládl lépe Bospor!

Pro fanoušky to byl atraktivní zápas. Ovšem trenéři Dětmarovic a Bohumína ve fotbalové divizi si na lavičkách užili své. Bospor nakonec vyhrál 5:3 díky produktivnímu vystoupení ve druhém poločase a my jsme si vypomohli článkem, který o souboji okresních rivalů přinesl Karvinský deník. A jak viděli duel jeho redaktoři?

V Dětmarovicích se už nedávno jedno divoké divizní derby odehrálo. Domácí tehdy porazili 7:2 Havířov, ovšem tentokrát nestačili na Bohumín. Dětmarovičtí šli přitom rychle do vedení. Bospor v útoku přišel o balon a z brejku se už ve 3. minutě trefil Egri. O deset minut později však srovnal František Hanus, jenž také určil výsledek úvodního dějství – do kabin se šlo za stavu 1:1.

„Po gólu jsme se dostali do tlaku, který ale otupilo zranění Milana Halašky. Bez něho jsme se museli nějakou dobu obejít,“ komentoval průběh první půle asistent trenéra hostů Patrik Poštulka. Bospor však tlak domácích přečkal, Halaška se vrátil do hry a druhá půle patřila hostům. Během pár minut poslal právě zmíněný Halaška svůj tým do trháku 3:1. „Hráli jsme dobře, jenže jsme udělali další chyby a vrátili soupeře je do hry,“ uvedl Poštulka.

Dětmarovice trestaly, nejprve se trefil Škuta, vzápětí podruhé Egri a v 63. minutě to bylo 3:3. „Jenže i my jsme chybovali. Dali jsme jim hodně prostoru a oni také trestali,“ vrátil „míček“ na stranu soupeře kouč domácích Josef Jadrný. Bohumínští si zásluhou Dominika Paleje a Richarda Vaclíka vzali zpátky dvougólový náskok a deset minut před koncem už zase vedli 5:3. „Pak už jsme to nemohli obrátit,“ dodal Jadrný.

Utkání plné zvratů nakonec nabídlo osm branek. „Fotbal musel diváky bavit, ale nás už méně,“ smál se po zápase Poštulka. „Ale kdo ví, jak by zápas dopadl, kdybychom byli v plné sestavě,“ doplnil jej Jadrný. Dětmarovice totiž postrádaly hned pět hráčů základní sestavy a další dva nastoupili se sebezapřením. Bospor se tak okresnímu rivalovi pomstil za vyřazení v MOL Cupu.

SK Dětmarovice – FK Bospor Bohumín 3:5 (1:1), branky: 3. a 63. Egri, 61. Škuta – 56. a 58. Halaška, 13. Hanus, 68. Palej, 80. Vaclík. Sestava Bosporu: Švrčina – Richtár, Stošek, Košťál, Ferenc – Palej, Hanus (70. Vaclík), Jesch (78. Kodeš), Halaška (85. Siekiera), Bloksch (80. Latocha) – Padých (76. Lišaník).

Comments are closed.