Bospor už není bez bodů, zabral v Heřmanicích

Dočkali se. Fotbalisté Bosporu ukončili sérii tří porážek z úvodu letošní sezony a poprvé bodovali – v Heřmanicích dokonce vyhráli. Triumf 3:0 je zasloužený, hosté si vypracovali více brankových příležitostí a duel s tradičním rivalem mohli rozhodnout daleko dříve. Podstatné ale je, že se svěřenci trenéra Martina Špičky odpoutali ze dna tabulky divize F.

Bohumínští odehráli dobré utkání už před týdnem s Valašským Meziříčím, tehdy to ale na body ještě nestačilo. Na Heřmanice však vlétli a už po pár minutách klidně mohli vést díky Jakubu Padýchovi i o dvě branky. Jenže jeden pokus skončil na břevně a další na tyči. „Říkal jsem si, kdy nám to tam to tam už konečně spadne,“ pousmál se po zápase vedoucí Bosporu Patrik Poštulka.

Aktivnější Bohumín se dočkal deset minut před přestávkou – po akci Petra Bloksche poslal hosty do vedení právě Padých. „Byli jsme lepší a měli jsme navrch,“ dodal ještě Patrik Poštulka. Bohumínští však úvod druhé půle zaspali a Heřmanice se dostaly zpátky do hry. Byly aktivnější a hráče Bosporu zatlačily. Své šance ale neproměnily, naopak na druhé straně se v 63. minutě trefil ze standardní situace kapitán Roman Košťál a nasměroval Bospor je třem bodům.

„Myslím, že ten gól celý zápas zlomil. Bylo vidět, že z hráčů spadl tlak a začali si více věřit,“ řekl spokojený Patrik Poštulka. „Pak už to bylo takové, jaké to mělo být,“ doplnil. O pět minut později navíc svou druhou branku v zápas přidal Padých a bylo definitivně rozhodnuto. Bohumín si tak připsal první výhru, kterou bude chtít potvrdit už v dalším kole, kdy doma v sobotu přivítá Nový Jičín.

FC Heřmanice Slezská – FK Bospor Bohumín 0:3 (0:1), branky: 36. a 68. Padých, 63. Košťál. Sestava Bosporu: Švrčina – Richtár, Košťál, Kodeš, Stošek – Halaška (77. Siekiera), Palej, Hanus (88. Cieslawski), Bloksch (89. Uher), Latocha (64. Vaclík) – Padých (79. Lišaník).

Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz

Comments are closed.